RukometSport

Rukometaši Hrvatske dočekani na Trgu, slavili s 10 hiljada navijača

Rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je jučer u finalu Evropskog prvenstva od reprezentacije Španije rezultatom 22:20. Rukometaše Hrvatske je i pored poraza u finalu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu dočekao veliki broj navijača.

Na zagrebačkom aerodromu rukometaše Hrvatske dočekalo je oko 300 navijača, a na glavnom gradskom trgu prisutne su zabavljali Zarešić Boysi.

“Kad dođeš na trg i vidiš ovako puno ljudi, onda znaš što si napravio. Bili smo tužni, ali ovo je ludilo. Ponavljam da smo bili veoma tužni, ali za ovo se živi, za ovakve dočeke. Zahvaljujem navijačima koji su nas bodrili i hvala im puno”, rekao je Duvnjak za RTL.


Prisutnim na Trgu bana Josipa Jelačića obratio se i selektor reprezentacije Hrvatske Lino Červar.

“Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerovatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji, vodite svoju djecu i pomozite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti porodicu, porodica je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Još nešto sam vam htio reći. Da, dobili smo državu, ali imamo sve manje djece. Zato nam treba zajedništvo svaki dan. Da bismo opet išli u budućnost, treba poštovati univerzalne vrijednosti, a to su, istina, pravednost i ljubav”, rekao je Červar, javlja Index.hr.

Rukometašima reprezentacije Hrvatske u 19 sati bit će upriličen i veliki doček u Mostaru.

Domagoj Duvnjak proglašen je za MVP-a (najkorisniji igrač) Evropskog prvenstva, dok je Igor Karačić izabran u idealnu sedmorku na poziciju srednjeg beka.


(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close