PolitikaZDK

Premijer Ganić razgovarao sa Jasminom Džafić, najmlađom doktoricom nauka u ZDK

PREMIJER GANIĆRAZGOVARAO SA JASMINOM DŽAFIĆ, NAJMLAĐOM DOKTORICOM NAUKAU ZDK

Premijer Zeničko-dobojskog kantonaMirza Ganić razgovarao je danas sa Jasminom Džafić iz Zavidovića, najmlađomdoktoricom ekonomskih nauka u Zeničko-dobojskom kantonu i zasad jedinimdjetetom šehida koje je izuzetno uspješno okončalo sva tri ciklusa studija.

Džafić je prvi ciklus studijazavršila na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, drugi na Univerzitetu u Zenici, i tos prosjekom 10, a zvanje doktora nauka stekla je na Ekonomskom fakultetu uTuzli u avgustu 2019. godine.

Za izvanredne rezultate tokom studijadobila je Zlatnu plaketu Univerziteta u Tuzli i Povelju rektora Univerziteta uZenici. Zaposlena je na Univezitetu u Zenici, a trenutno je u zvanju docenta nazeničkom Ekonomskom fakultetu.

Premijer Ganić je rekao da JasminaDžafić treba biti uzor mladima koji se žele obrazovati i graditinaučno-akademsku karijeru te da mu je posebno drago što iza ovog natprosječnoguspjeha stoji dijete šehida. Najavio je da će joj Vlada odobriti prikladnunovčanu nagradu za izvanredne rezultate na svim ciklusima studija.

Press služba ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close