Visoko

RK Bosna Centrotrans: Protiv Krajine po pobjedu u novoj dvorani

RK BOSNA- RK KRAJINA, SUBOTA 18h, NOVA DVORANA FRANJEVAČKOG SAMOSTANA

U susret 17. kolu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, u okviru kojeg će visočka RK Bosna Centrotrans na domaćem terenu dočekati ekipu RK Krajine iz Cazina, razgovarali smo sa visočkim rukometnim stručnjakom i trenerom Bosne Centrotrans, Zdenkom Antovićem, kao i igračima koji se vrijedno pripremaju za ovu važnu utakmicu.

“Nakon prvog kola u proljetnom dijelu sezone i poraza u Ljubuškom možemo reći da smo ‘zadovoljni’ igrom, s obzirom da nismo bili kompletni i da smo se držali dobrih 50 minuta u Hercegovini, dok s druge strane igrači Izviđača ne mogu biti zadovoljni jer nisu odigrali na pravom nivou. Naša ekipa je, u sastavu u kojem smo bili, je odigrala manje-više dobro, no trenutna razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe je dovela do našeg poraza od devet golova razlike.” – kazao je za Visoko.co.ba trener Antović, komentirajući utakmicu iz 16. kola protiv ekipe Izviđača iz Ljubuškog.

Antović: Do kraja sezone “moramo” pobijediti u svim preostalim domaćim utakmicama

Ovog vikenda visočki rukometaši će prvi put nastupati u novoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom, protiv ekipe Krajine iz Cazina, a o pripremama za ovaj susret Antović nam je kazao:

“Uprkos porazu na početku polusezone mi se moramo okrenuti ostatku takmičenja i narednim utakmicama. Pred nama je 14 utakmica, od kojih 7 na domaćem terenu moramo dobiti da bismo razmišljali o opstanku u ligi. Kad kažem moramo govorim o kalkulacijama u najboljem slučaju. Ovog vikenda nam dolazi ekipa Krajine, te se za ovaj susret pripremamo u pobjedničkom duhu, jer sve osim pobjede ovog vikenda je ravno katastrofi, te se nadamo da ćemo ih u Visokom poraziti više od jednog gola razlike, koliko su oni nas porazili u Cazinu, budući da na kraju odlučujuća može biti i gol razlika.”

Igrači: Nadamo se uspješnom završetku sezone u novoj dvorani

Nakon razgovora sa trenerom, za Visoko.co.ba su govorili i predstavnici igračkog kadra, koji su se osvrnuli na povratak pojedinih igrača u klub, kao i na selidbu u novu dvoranu, te na njihova očekivanja do kraja sezone u Premijer ligi BiH za rukometaše.

“Nekoliko puta sam imao priliku da gledam igru ekipe iz Cazina i mislim da se nemamo čega plašiti u utakmici koja predstoji, budući da se možemo smatrati favoritima. Iako ne mislim da će biti lahko, mislim da će naša prednost biti nova dvorana i naša publika, te se nadam da ćemo ovog vikenda upisati prvu, historijsku pobjedu u novoj dvorani.” – kazao je Kenan Ahić u svojoj izjavi za Visoko.co.ba govoreći o predstojećoj utakmici.

Također, Ahić se osvrnuo i na svoj povratak iz “penzije”.

“Na nagovor članova Upravnog odbora angažovan sam, nakon dvije godine neigranja, da pomognem klubu do kraja ove sezone. Drago mi je da imam priliku da vratim klubu ono što mi je dao u svim proteklim godinama. Nadam se da ću uz pomoć mladih, poletnih igrača doći do tog cilja, odnosno, opstanka u Premijer ligi BiH, te da ćemo ostvariti sve domaće pobjede, a nadam se i poneku u gostima.”

Pored Ahića za Visoko.co.ba govorio je i Enes Skopljak, koji se osvrnuo na novu dvoranu iz ugla igrača.

“Kada je riječ o novoj dvorani moram kazati da je dvorana zaista odlična i nemamo nikakvih primjedbi, štaviše samo imamo riječi hvale. Dvorana je odlična, akustična i topla, te očekujemo odličnu atmosferu i punu dvoranu, posebno uz činjenice da je dvorana dosta manja od naše stare dvorane, koju će nadam se naša vjerna publika popuniti do kraja, što će nama biti jedan podstrek više da dođemo do pobjede.” – kazao je Skopljak u svojoj izjavi.

Podsjetit ćemo još jednom, za kraj, visočka Bosna Centrotrans će u subotu, u novoizgrađenoj dvorani Franjevačkog samostana u Visokom, a u okviru 17. kola rukometne Premijer lige BiH, od 18:00 sati dočekati ekipu Krajine iz Cazina, protiv koje će tražiti svoju priliku za prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone.

Visoko.co.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close