BiHPolitika

Ministar Bukvarević: Smanjiti broj udruga branitelja

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević izjavio je u Travniku, nakon sastanka s predstavnicima vlasti SBK-a, te predstavnicima općina i braniteljskih udruga da je u Federaciji BiH nužno smanjiti broj udruga branitelja i urediti kriterije koje trebaju ispunjavati njihovi članovi.

– Nadam se da će doći do smanjenja njihovog broja, jer ih zaista ima previše. Želimo reprezentativne predstavnike braniteljskih organizacija koji će na adekvatan način predstavljati tu populaciju – kazao je Bukvarević novinarima.

On je na sastanku predstavio radne verzije zakona o demobiliziranim braniteljima i zakona o braniteljskim udrugama, te je istaknuo kako trebaju opstati one udruge koje imaju kontinuitet u radu, članove i prave predstavnike.

– Da bi udruga bila reprezentativna mora imati najmanje 55 posto braniteljske populacije u svojim redovima. Trenutno, tri čovjeka mogu osnovati braniteljsku organizaciju i zbog toga ih ima veliki broj. U Zeničko-dobojskom kantonu registrirano je 94, a u Sarajevskom 157 braniteljskih udruga – kazao je Bukvarević.

Da je potrebno reducirati broj braniteljskih udruga potvrdio je i premijer SBK-a Tahir Lendo, dok je direktor Uprave za pitanja branitelja SBK-a Esad Crnica pojasnio kako u ovom kantonu trenutno djeluje više od 100 braniteljskih organizacija.

Crnica je, također, naglasio da će za branitelje i njihove obitelji iz proračuna u ovoj godini biti izdvojeno 3.340.000 KM.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close