Reprezentacija BiH za mjesec dana na novim terenima Trening centra

Radovi na Trening Centru nogometne reprezentacije BiH u Zenici privode se kraju, glavni građevinski radovi su završeni, ostale su samo finese i detalji, još nešto unutrašnjih radova i sitni radovi na vanjskom uređenju. Ovo je za eKapiju potvrdio Nedim Ćehajić, direktor firme “IN”, glavnog izvođača radova.

Prošle sedmice su postavljene zaštitne mreže, koje je isporučila firma Grandsport iz Širokog Brijega.

“Naša firma je isporučila cca 6500 m2 zaštitnih mreža vrhunske kvalitete za Nogometni centar u Zenici. Zaštitne mreže su iz Italije, iz firme Sport sistem. Materijal od kojih su napravljeni je polietilen, imaju UW zaštitu, debljine su 5 mm i zelene boje”, kazao je eKapiji Boris Termačić, uposlenik firme “Grandsport”.

Inače, ove veoma kvalitetne mreže korištene su na mnogobrojnim stadionima širom Italije i Španije, a od nedavno su prisutne i u BiH zahvaljujući upravo firmi iz Širokog Brijega.

Svečano otvaranje Nogometnog centra u Zenici i puštanje u rad terena očekuje se u narednih mjesec dana. Do sada su urađeni tereni od prirodne i vještačke trave, osvjetljenje, tribine, apartmani za boravak igrača, dok su ostali još sitni radovi na pomoćnim prostorijama i svlačionicama.

“Ostaje još da investitor, odnosno UEFA sa općinom Zenica, koja je preuzela dio obaveza na infrastrukturnim priključcima, završi radove na infrastrukuri, ponajviše na kanalizaciji. Pored toga ostala je da se uradi još i pristupna saobraćajnica”, dodao je Ćehajić.

Podsjećamo, Nogometni centar u Zenici koštao je oko četiri miliona eura, a finasirali su ga FIFA i UEFA iz projekata “Goal” i “Hat-trick”. Implementator projekta je Nogomenti savez BiH.

A. Šulović – ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close