BiHPolitika

Radončić o bošnjačkom jedinstvu: Pozivam neke ljude da se unormale

Lider SBB-a i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH

Radončić o bošnjačkom jedinstvu: Pozivam neke ljude da se unormale

Fahrudin Radončić, lider SBB-a i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, na upit novinara, u pauzi između današnje dvije sjednice Doma, komentirao je stanje u bošnjačkom korpusu u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Na novinarsko pitanje kako će se napuštanje četiri poslanika Kluba SDA u Predstavničkom domu odraziti na “vladajuću većinu i bošnjačko jedinstvo” Radončić je odgovorio:

– Neko je napravio “hladnoratovsku” situaciju s gospodinom Vučićem (Aleksandar,op.a), kada je kamenovan, a niko nije dobio ni 30 dana zatvora kao u kafanskoj tuči. Ne možemo s Nikolićem, i s njim je zaista teško, neko je odmah napravio konflikt s gospodinom Plenkovićem (Andrej,op.a), pa s gospođom Grabar-Kitarović (Kolinda, op.a), a prije toga s Crnom Gorom zbog Sutorine. Bili smo protiv da Crna Gora uđe u NATO, kao dio bošnjačke politike, odnosno oni su bili protiv, pa ne mogu s Čovićem, s Dodikom, srpskim faktorom, ni s hrvatskim, ne mogu sada ni sa SBB-om, pa ne mogu sada ni sami sa sobom. Pozivam te ljude da se unormale, da vratimo bošnjačku politiku tamo gdje ona prirodno pripada, da to bude politika kompromisa, unutarbošnjačkog jedinstva, međunacionalnog jedinstva i regionalne harmonizacije i stabilizacije – poručio je Radončić.

Autor: S. D. – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close