LifestyleShowbiz

Spektakularan koncert Dine Merlina u Sarajevu na bini širokoj 50 metara uz neviđeni vatromet

Glavni grad BiH bit će regionalni centar

Spektakularan koncert Dine Merlina u Sarajevu na bini širokoj 50 metara uz neviđeni vatromet

Najveća zvijezda Balkana, Dino Merlin, po prvi put u karijeri koja traje više od 30 godina nastupit će u rodnom gradu, za najsjajniju noć u godini!

Koncertom Dine Merlina 31.12. na jedinstvenom Trgu Bosne i Hercegovine Gradska uprava ima za cilj da doček Nove godine u Sarajevu bude podignut na jedan viši nivo, a organiziranjem koncerta Dine Merlina sigurno je da će po prvi put Sarajevo biti turistička destinacija broj jedan u regionu!

Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izjavio je za Avaz.ba kako se u glavnom gradu BiH sprema neviđeni spektakl.

– Očekujemo da Sarajevo bude centar regiona. Sprema se spektakularni vatromet, a sa tehničke strane bit će to jedan od najvećih spektakla u regionu. Trudimo se da grad Sarajevo postane regionalni centar, pogotovo kada su u pitanju buduće slične manifestacije – kazao je Skaka.

Također nam je rečeno da će sve biti organizovano na besprijekoran način, što je i očekivano obzirom da se radi o jednoj takvoj zvijezdi poput Dine Merlina.

– Kada je u pitanju organizacija, pokazali smo tu da smo lideri. Bina će biti široka 50 metara, a za praćenje ovog supershowa bit će postavljeno više od 250m2 led ekrana, kao i najveći laser show ikada viđen u Sarajevu – kazao je Skaka.

Dogradonačelnik Sarajeva nam nije mogao precizno reći koliko se očekuje posjetitelja u našem gradu za vrijeme najluđe noći, ali je naglasio da će Sarajevo biti regionalni centar.

– Sve su to špekulacije o broju posjetitelja. Imamo najava iz turističkih zajednica postoji veliko interesovanje i da će to biti spektakl – zaključio je Skaka.

 

Autor: Al. Ti. – avaz.ba

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close