Visoko

PS Visoko: Informativni bilten za 18.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 18.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su tri krivična djela i to dva krivična djela iz člana 286 KZ FBIH ( krađa ) i jedno krivično djelo iz člana 239 KZ FBIH ( Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge ).

2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira

3. Na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica i sa manjom materijalnom štetom na vozilima

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 32 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 20 prekršajnih naloga. Prekršajni nalozi su se odnosili na nepropisno parkirana vozila, upravljanje neregistrovanim vozilom, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i posjedovanja obavezne zimske opreme u vozilu.

 

Također, u narednom periodu od strane ove PS, s ciljem preventivnog djelovanja na spriječavanju nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci, bit će zavedena akcija s posebnim akcentom na prekršaje koje su počinili isti. S tim u vezi, u periodu od 13.11.2017. godine do 19.11.2017. godine pješacima-učesnicima u saobraćaju dijelit će se “Upozorenja za pješake” zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH. Svrha “Upozorenja za pješake” jeste da isti shvate opasnost kojom se izlažu kao učesnici u saobraćaju, te da poštuju saobraćajne propise u cilju vlastite bezbijednosti.

Prilikom realizacije ove akcije na dan 18.11.2017. godine pješacima je uručeno 26 upozorenja.

 

 

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close