Prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje računa!

Jednostavno i sigurno, bez bespotrebnog trošenja vremena

Bosanskohercegovačke informatičke firme PING i Loop su razvili ElGato, prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje vaših računa.

ElGato portal omogućava građanima da putem Interneta, jednostavno i sigurno primaju račune, prate dugovanja po računima i plaćaju račune na različite načine: elektronskim putem, trajnim nalozima u banci ili gotovinom na brzim blagajnama, a bez čekanja u dugim redovima. Svrha ovog portala jeste omogućiti svim građanima jednostavan način plaćanja mjesečnih obaveza i praćenje stanja dugovanja bez bespotrebnog trošenja vremena.

Korist ove usluge za svoje klijente prva je prepoznala Sparkasse Bank d.d., koja je sa firmama PING i Loop potpisala ugovor o saradnji i tako postala prva banka koja je ElGato korisnicima otvorila kanale za sigurno plaćanje računa. Klijenti Sparkasse Bank d.d., ali i druge osobe će na ovaj način moći plaćati svoje račune jednostavno i brzo putem trajnih naloga sa funkcijom direktnog terećenja klijentovog tekućeg računa za iznos mjesečnog duga, putem netBanking elektronskog bankarstva, a bez obaveze dolaska u banku ili putem brzih blagajni u Sparkasse Bank d.d.

Trenutno je sistem u testnoj fazi i očekujemo da ćemo do kraja ove godine, građanima u BiH omogućiti primanje računa najvećeg broja izdavatelja.

Korisnici koji se sada registruju osigurat će sebi besplatno korištenje ElGato usluga. Registraciju na ovu uslugu možete izvršiti ovdje, gdje možete pronaći i više informacija o ovom proizvodu. Po registraciji ćete dobiti obavještenja o dostupnosti računa odnosno registriranim izdavateljima i informacije o načinu pristupa ElGato portalu.

Loop d.o.o. osnovan je 2007. godine sa idejom da postane tržišni i tehnološki lider u oblasti ponude softvera kao usluge (Software as a Services). Ideja vodilja je kreiranje softverskih rješenja kao odgovor na neke od ključnih izazova i problema sa kojima se susreću krajnji korisnici, prvenstveno pojedinci i male kompanije, te omogućavanje korištenja savremenih tehnologija u svakodnevnom radu i životu.

PING je preduzeće za računarski i informatički inžinjering osnovano 1997. godine. Ideja vodilja je da svojim korisnicima pruži kompletne usluge i cjelovita rješenja u gotovo svakoj oblasti računarskog i informatičkog inžinjeringa. PING sa dugogodišnjim iskustvom je postala jedna od vodećih kompanija prepoznatljiva na domaćem i regionalnom IT tržištu, koja se od konkurencije razlikuje tehničkom inovacijom i kvalitetom usluga.

Kontakt informacije:

Za više informacija možete nas kontaktirati na telefonski broj +387 33 262 650, ili na e-mail adresu info@loop.ba.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close