“Damar omladine”: Uređenje izletišta “Ravne”

Izletište “Ravne”, na području općine Visoko, je jedino gradsko izletište sa dugogodišnjom tradicijom okupljanja i boravka svih generacija. Pristupačno je svim pješacima i posjetiteljima koji koriste automobil. Trenutno ovo izletište nije u tehničko upotrebnom stanju i nema postavljen inkluzivni mobilijar. Ovim projektom, kroz volonterki angažman,  želimo jedino gradsko izletište “Ravne” staviti u tehničko-upotrebno stanje prilagođeno svim populacijama i osobama sa poteškoćama, što do sada nije bio slučaj.

Želimo izvršiti popravku starih i izgradnju novih klupa i stolova, zaštitne ograde, mjesta za roštilj uz uređenje cjelokupnog izletišta te izgraditi inkluzivni mobilijar, odnosno klackalicu prilagođenu osobama sa poteškoćama. Time ćemo izletište osposobiti i prilagoditi svim populacijama, a naročito osobama sa poteškoćama, koje će svoje slobodno vrijeme provoditi kvalitetno, u prirodnom okruženju.

O svim budućim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obavještena.

Projekat podržava Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija, Fondacija Medicor iz Lihtenštajna i Fondacija Mozaik a implementira Udruženje „Damar omladine“.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close