Proročanstvo o Antihristu koje Islamska država i njeni ideolozi studiozno izbegavaju

“Antihrist će se pojaviti u praznini između Šama (Sirija) i Iraka”, piše Mekkants. Ovo je, kao što vidite, tačna lokacija na kojoj se danas nalazi Islamska država


Fanatizam boraca Islamske države hranjen je apokaliptičnim predviđanjima o “kraju sveta”, “novom poretku” i sličnim koještarijama. I dok se imami ISIS trude da nivo propagande zadrže na “MAX” stepenu, postoji jedno proročanstvo koje ni u najcrnjem snu ne bi preneli svojim sledbenicima.
Jer, ovo proročanstvo bi, ukoliko bi se za njega pročulo, ugrozilo legitimitet samog kalifata koji su fanatici osnovali na teritorijama Iraka i Sirije. O čemu je reč, objasnio je Vil Mekkants, direktor projekta odnosa SAD sa islamski svetom, u svojoj knjizi “ISIS apokalipsa”.

“Postoji jedno proročanstvo o Antihristu koje Islamska država i njeni ideolozi studiozno izbegavaju, iako se nalazi među ostalim proročanstvima koja oni propovedaju: “Antihrist će se pojaviti u praznin između Šama (Sirija) i Iraka”, piše Mekkants. Ovo je, kao što vidite, tačna lokacija na kojoj se danas nalazi Islamska država.

Da ne bi bilo nejasnoća o tome zašto ovo smeta džihadistima, treba napomenuti kakvo mesto Isus ima u učenju Islama.

Kuran opisuje Isusa kao božjeg poslanika, a njegove sledbenike kao najbliže u ljubavi vernicima”, piše Mekkants. “Ali proročanstva koja se pripisuju Muhamedu, a izvan Kurana su, predviđaju da će se Isus vratiti da se bori sa Muslimanima, protiv nevernika. Kao i u Bibliji, pojava Isusa nagoveštava Poslednje dane…”
On će voditi Muslimane u ratu protiv Jevreja, koji će se boriti na strani Antihrista”, piše Mekkants o ovom proročanstvu.

Jasno je, iz svega navedenog, da bi širenje proročanstva o “Antihristu koji se rađa između Sirije i Iraka” među muslimanskim vernicima imalo pogubne posledice po postojanje ISIS, koje se zasniva na ovakvoj vrsti fanatičnog praznoverja.

(Telegraf.rs/Biznis insajder)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close