Privredna komora ZDK: Samovolja u Privrednoj komori FBiH

Poštovani,

U vezi održane sjednice Skupštine Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH od 15.10.2014. godine, obavještavamo Vas, da je Upravni odbor Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona zauzeo stav da je ista održana u suprotnosti sa članom 12. Zakona o privrednim komorama u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj: 35/98 i 34/03) i članom 25. Statuta Privredne komore Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj: 15/00), jer nije ispoštovana volja izborne baze koju za izbor organa Komore Federacije BiH čine kantonalne privredne komore, radi čega su sve odluke, koje su donešene na jučerašnjoj sjednici Skupštine Federalne komore, nezakonite i nelegalne i grubo povređuju i diskriminišu zakonska prava kantonalnih privrednih komora, njihovih organa i članova.

 

Upravni odbor Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona je donio Odluku da se pokrenu svi legalni postupci za zaštitu interesa Privredne komore i obezbjeđenja zakonitosti u radu Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, prilikom izbora organa Federalne komore za mandatni period 2014.-2018. godina.

 

Preporučujemo svim predsjednicima kantonalnih privrednih komora u Federaciji BiH da donesu identične odluke radi zaštite svojih zakonskih prava i dovođenja rada Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH u zakonske okvire.

 

U prilogu ovog akta dostavljamo Vam Odluku Skupštine Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona o utvrđivanju prijedloga za zastupnike u Skupštini Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine za mandatni period 2014. do 2018. godina, broj: 05-1200/14. od 26.08.2014. godine, koji su izabrani tajnim glasanjem, što se vidi iz obrazloženja navedene Odluke.

 

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK KOMORE

doc.dr.sc. Šefkija Botonjić, s.r.

ODLUKA – pdf dokument

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close