Mediji u Srbiji: Srbija i Albanija igraju novi meč na neutralnom terenu?

U UEFA-i smatraju da su oba saveza napravila teške i grube propuste i da moraju da budu sankcionisani. Tako da bi pobjeda neke od selekcija od 3:0 bila nagrada, a ne kazna. Prekinuta utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo  2016. godine biće, najvjerovatnije, ponovo odigrana i to na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti određen, saznaju “Novosti” iz izvora bliskog UEFA.
Konačan epilog meča u Humskoj trebalo bi da bude poznat u četvrtak 23. oktobra, kada će se sastati Disciplinska komisija evropske kuće fudbala, a prema našim saznanjima članovi tog tijela najbliži su odluci da se ove dvije reprezentacije sastanu u potpuno drugim okolnostima. Velika je vjerovatnoća i da će se igrati bez publike, kako bi se mogućnost za eventualne nove incidente svela na minimum.

U UEFA smatraju da su i Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Albanije napravili izuzetno teške i grube propuste, zbog čega moraju da snose sankcije. Iz tih razloga, skoro je nerealna opcija da jedna od dvije selekcije dobije utakmicu službenim rezultatom (3:0), jer bi na taj način bila praktično nagrađena umjesto da bude kažnjena, što UEFA nikako ne želi.

I FIFA i UEFA imaju čvrst stav da politika mora da bude apsolutno isključena iz fudbala i da se na terenu ne smiju vršiti nikakve zloupotrebe u te svrhe, što je za Albance otežavajuća okolnost. S druge strane, u evropskoj kući fudbala nemaju bilo kakvu toleranciju prema svakom obliku huliganizma, a svi su vidjeli i registrovali da su na teren u Humskoj ušli gledaoci i ugrozili bezbjednost aktera.

UEFA je dan ranije saopštila da je protiv FSS pokrenut postupak zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišćenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije meča, dok se Albanci terete za odbijanje da nastave utakmicu i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta.

(Sport)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close