Prijem za učenike – dobitnike nagrada za najuspješnije literarne i likovne radove

Danas je u Općini Visoko načelnica Amra Babić upriličila prijem za učenike  koji su osvojili nagrade po kriterijima Konkursa za izbor najuspješnijih literarnih i likovnih radova „Sjećanje na šehide”, za učenike osnovnih i srednjih škola općine Visoko za 2014. godinu.

U povodu Dana šehida – drugog dana Ramazanskog Bajrama, Služba za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu Općine Visoko, u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca “Visoko '92”, raspisala je Konkurs za izbor najuspješnijih literarnih i likovnih radova „Sjećanje na šehide”, za učenike osnovnih i srednjih škola općine Visoko.

Komisija koju su činili profesori i nastavnici bosanskog jezika i likovne kulture su pregledali i izabrali najuspješnije radove.

Načelnica je istakla da se ovaj Konkurs raspisuje niz godina, te se ovim literarnim i likovnim radovima odaje  počast  djeci, njih 38, koja su poginula na području općine Visoko.

Drugog dana Ramazanskog Bajrama dva najuspješnija literarna rada  bit će pročitana na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima

Prvo mjesto za najbolji literarni rad osvojila je Amina Hodžić iz MSŠ «Hazim Šabanović», a drugo mjesto Amra Mušija iz Medrese «Osman ef. Redžović».

Amni Menzilović iz OŠ « Mula Mustafa Bašeskija» je pripalo prvo mjesto za najbolji literarni rad, a drugo mjesto Lamiji Zerdo iz OŠ «Alija Nametak».

Treće mjesto podijelile su Nejra Vračo iz OŠ «Mula Mustafa Bašeskija» i Mensur Ahmić iz OŠ «Alija Nametak».

Prvo mjesto za najuspješniji likovni rad osvojila je Amra Mušija iz Medrese «Osman ef. Redžović».

U konkurenciji učenika iz osnovnih škola, prvo mjesto za najbolji likovni rad dijele  Šerifa Softić iz OŠ «Mula Mustafa Bašeskija» i Amina Smailagić iz OŠ «Safvet -beg Bašagić».

Drugo mjesto također dijele Emma Krivdić iz OŠ «Mula Mustafa Bašeskija» i Petra Marušić iz OŠ «Safvet – beg Bašagić».

Treće mjesto su podijelile Lejla Hido iz OŠ «Safvet – beg Bašagić» i Lejla Džafić iz OŠ «Alija Nametak».

Učenicima nagrađenih radova načelnica je uručila skromne nagrade.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close