Prevent Travnik u 2013. godini otvara 150 radnih mjesta

Premijer FBiH Nermin Nikšić posjetio je Prevent u okviru zvanične posjete industrijskoj zoni u Travniku. Pored Preventa premijer je obišao i kompanije Olip, Fortitudo i Borac Travnik.

“Najnovija članica naše grupacije je Prevent Travnik. Ovdje se trenutno vrši prekvalifikacija radnika u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, u cilju stvaranja preduvjeta za početak serijske proizvodnje autopresvlaka. S ovime Prevent nastavlja kontinuitet ulaganja i razvoja poslovanja u Bosni i Hercegovini”, istakao je Kenan Nalbantić, član Uprave Preventa u Bosni i Hercegovini.

Premijera Nikšića su dočekali predstavnici i ostalih kompanija u industrijskoj zoni, te ga upoznali sa poslovanjem i trenutnim aktivnostima.

Prevent u Travniku u ovom momentu zapošljava 250 uposlenika, a plan do kraja 2013. godine je ukupno 400 radnih mjesta. To će biti rezultat uvođenja novih projekata, a nakon toga slijedi upoznavanje šire javnosti.

“Poslovni sistem koji okuplja firme ASA-e i Preventa nastavlja sa pokretanjem novih projekata. Dobro je što predstavnici vlasti pokazuju zanimanje za stanje privrede, to pokazuje današnja posjeta premijera Nikšića. Bosni i Hercegovini treba javno-privatno partnerstvo kako bi se povećala produktivnost i konkurentnost bh. ekonomije”, istakao je Eldin Hadžiselimović, direktor za prodaju i član Uprave ASA grupacije.

Grupaciju čine frme ASA-e koje se bave prodajom novih automobila, bankarskim i finansijskim uslugama, poslovnim savjetovanjem, osiguranjem, leasingom, špedicijom i drugim poslovnim uslugama, te firme Preventa koje se bave proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju, izradom zaštitnih rukavica i druge zaštitne opreme, kao i proizvodnjom gumenih čamaca.

eKapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close