Prevent Leather unaprijedio tretman otpadnih voda

Grupacija “Prevent” sa sjedištem u Visokom nastavlja sa unaprijeđenjem rada postrojenja za tretman otpadnih voda u krugu u Topuzovom Polju. Tim povodom, Raif Seferović, ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije i zaštitu okoline ZDK razgovarao je sa Almirom Jazvinom, predsjednikom Uprave “Prevent”-a u BiH o napretku u oblasti brige o okolišu.

Tokom sastanaka, održanog u prostorijama Ministarstva, predstavnici “Prevent”- a su prezentirali aktivnosti koje “Prevent Leather”, u kontinuitetu od 2011., provodi na unaprjeđenju postrojenja za tretman otpadnih voda i smanjenja emisija neugodnih mirisa.

Provođenjem aktivnosti prve faze unaprjeđenja postrojenja, koju je obilježila izgradnja krovne konstrukcije i ugradnja sistema filtera za prečišćavanje zraka, te izgradnja sistema predtretmana otpadne vode, postignuto je smanjenje učestalosti, intenziteta i frekvencije pojave emisije neugodnih mirisa sa proizvodne lokacije u mjestima stanovanja, istakli su predstavnici “Prevent”- a.

Ovom prilikom prezentirani su ministru Seferoviću i preduvjeti stvoreni za nastavak projekta, odnosno, druge faze. Sredinom ove godine, kompanija je započela novu fazu koju obilježava izrada studije koncepta optimizacije postrojenja i tretmana krutog otpada. Formiran je ekspertni tim čiji je zadatak da, nakon detaljnije analize stanja faze, predloži optimalan koncept konačnog optimiranja postrojenja.

Seferović je istakao da će Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti dati punu podršku “Prevent Leather”- u na daljnjim aktivnostima unaprjeđenja tretmana otpadnih voda kako bi u konačnici i ovo pitanje bilo rješeno.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close