Prevent ispoštovao sve obaveze iz ugovora o privatizaciji KTK

Iz Prevent grupacije danas je saopćeno da je Prevent  zaposlio svih 130 radnika nakon što je krajem prošle godine privatizirana fabrika KTK u Goruši, ali da su otkaz dobili uposlenici koji su odbili ponuđeni angažman.

“Prevent je zaposlio svih 130 uposlenika KTK te preuzeo imovinu kroz koju će realizirati dalje investicije. Dio uposlenika odbio je ponuđeni angažman kao i obuku za isti te im je uručen otkaz ugovora o radu, prema zakonskim okvirima”, saopćeno je iz Prevent grupacije.

Ističu da da su u proteklom periodu održani  sastanci sa predstavnicima uposlenika KTK gdje su oni još jednom ponovili da ne prihvataju angažman koji im se nudi.

Prevent grupacija je, kako se napominje,  i prema ovom pitanju pokazala senzibilitet, ali ne može tolerisati odbijanje izvršenja radnih obaveza i ne prihvata bilo kakve ucjene.

“Strateški cilj Prevent grupacije je nastavak ulaganja u stvaranje dodane vrijednosti u Bosni i Hercegovini, povezivanje privrede BiH sa EU tržištem i jačanje konkurentnosti. Ovakav pristup nameće standarde koji zahtjevaju predanost, trud i rad i za to je potrebna podrška svih učesnika u lancu”, kaže se u saopćenju.

Dodaje se da Prevent grupacija u 2015. godini nastavlja sa rastom poslovanja i  da će ova godina  biti obilježena završetkom investicija tokom kojih će se formirati najveća industrijska zona u Bosni i Hercegovini, na više od 120.000 m2.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close