PolitikaZDK

Preminuo Fahrudin Bečirović: Sutra dženaza bivšem policijskom komesaru ZDK-a

Komemoracija Fahrudinu Bečiroviću (54) iz Kaknja, bivšem policijskom komesaru Zeničko-dobojskog kantona i šefu Kabineta direktora Federalne uprave policije biće održana u utorak u 12.30 sati u velikoj sali Doma kulture u Kaknju.

Dženaza će se klanjati i ukop obaviti istog dana poslije Ikindija-namaza (oko 14 sati) u kakanjskom naselju Bištrani. Komemoraciju organiziraju Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK-a i Općina Kakanj.

Bečirović je preminuo u noći sa nedjelja na ponedjeljak u KCUS-u od posljedica moždanog udara koji je doživio u četvrtak na poslu.

Fahrudin Bečirović je rođen 11. septembra 1962. godine. Završio je Fakultet političkih nauka – Odsjek socijologija. Radio je u Rudniku Kakanj od 1985. do 1988. kada je prešao u Općinu Kakanj gdje se zadržao do kraja aprila 1993.

Tada je stupio u redove Armije RbiH, a 17. jula 1993. postavljen je za komandira tadašnje Službe javne bezbjednosti Kakanj.

Nakon toga je 2001. godine postao komandir PS Visoko, a onda 13. juna 2002. raspoređen je za načelnika Sektora uniformisane policija MUP-a ZDK. Za policijskog komesara ZDK postavljen je 2006. a obnašao je dva četverogodišnja mandata. Potom je obavljao funkcije u Federalnoj upravi policije (FUP).

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close