Ostali sportoviSport

Bosna i Hercegovina domaćin Svjetskog prvenstva u kickboxingu

Vrijedno priznanje za našu zemlju stiglo iz Grčke

Bosna i Hercegovina domaćin Svjetskog prvenstva u kickboxingu

Bosna i Hercegovina je dobila još jedno priznanje, ovoga puta iz Svjetske kickboxing organizacije (WAKO), koja je na jučerašnjem sastnaku u grčkom Loutrakiju dodijelila našoj zemlji domaćinstvo seniorskog Svjetskog prvenstva u kickboxingu 2019. godine.

Prema vijestima iz Grčke, Sarajevo će biti domaćin Svjetskog prvenstva u kicboxingu u tri discipline – K1, low kick i light contact, koje će se održati 2019. godine.

Prvenstvo će se održati u Sarajevu u Dvorani „Huan Antonio Samaranch“ Zetri, a velike zasluge za ovakvu odluku WAKO-a pripadaju svjetskom juniorskom prvaka u kickboxingu, Sarajliji Mirzi Pramenkoviću.

Ovaj perspektivni bh. sportista je na ovogodišnjem juniorskom Svjetskom prvenstvu u Dublinu u teškoj kategoriji osvojio zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu, te je ujedno proglašen  za najboljeg borca.

U Svjetskoj kickboxing organizaciji su znali cijeniti taj uspjeh veliki uspjeh Pramenkovića i još u Irskoj su početkom septembra, kada je Svjetsko prvenstvo i održano, najavili ovu mogućnost, koju su čelnici WAKO-a izglasali tokom vikenda.

 

 

Autor: A. S. – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close