Premijeri Nikšić i Plevljak razgovarali sa predstavnicima “Krivaje” i ŠPD ZDK

U sjedištu ZDK, premijeri Federacije BiH Nermin Nikšić i Zeničko- dobojskog kantona Fikret Plevljak, sa saradnicima, razgovarali su sa menadžmentom i stečajnim upraviteljem “Krivaje” Zavidovići i menadžmentom ŠPD ZDK sa sjedištem u Zavidovićima, te predstavnicima Sindikata “Krivaje” o daljnim koracima u provođenju stečajnog postupka ovog preduzeća drvne industrije.

Predstavnici “Krivaje” iznijeli su informacije o trenutnom stanju u preduzeću, od stečajnog postupka, položaja radnika, nabavci drvne sirovine do plasmana proizvoda, dok su predstavnici Šumsko- privrednog društva ZDK iznijeli podatke o plasmanu drvne sirovine za bh. preduzeća koja se bave preradom drveta, kao i plasmanu sirovine za “Krivaju”, sa akcentom na bukovinu.

-Stanje u zavidovićkoj “Krivaji” nama nije strana problematika. Razgovarali smo o narednom tromjesečnom periodu do kada bi trebao biti završen program stečajnog upravitelja, a kojim bi trebali biti realizirani daljnji koraci u ovom zavidovićkom preduzeću. Nadam se da ćemo uspjeti naći projektnog partnera sa kojim ćemo postići dogovor o kvalitetnim uvjetima prodaje “Krivaje”. Imamo tri predponude, o kojima će razgovarati stečajni upravitelj i uskoro krenuti u raspisivanje potpunog poziva, istakao je premijer Nikšić.

Sindikat “Krivaje” je izrazio punu podršku premijerima Nerminu Nikšiću i Fikretu Plevljaku na dosadašnjem angažmanu, odnosno Vladi FBiH na očuvanju proizvodnje u “Krivaji”, kao i osiguravanju odlaska radnika u penziju, koji su stekli pravo penzionisanja, a Vladi ZDK na osiguravanju dobre saradnje “Krivaje” i ŠPD ZDK u isporuci drvne sirovine.

-Mi ćemo maksimalno podržati “Krivaju”, ali i razvoj Šumsko- privrednog društva ZDK koje je u prošloj godini zabilježilo izvrsne rezultate, odnosno sa gubitka od 3 miliona KM, došlo do neto dobiti 2 miliona KM, kazao je premijer Plevljak.

Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close