Predstavnici FS Srbije posjetili NFSBiH

Savo Milošević direktor mlađih kategorija FS Srbije i njegov zamjenik  Mitar Mrkela su danas posjetili NS/FS BiH gdje su u razgovoru sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i direktorom Tehničkom odjela Denijalom Pirićem predstavili ideju zajedničkog organizovanja turnira za mlađe kategorije igrača koji bi se od 16.-21. juna 2014. godine održao u Bijeljini, prenosi nfsbih.ba.

”Mi već nekoliko godina organizujemo turnir za mlađe uzraste fudbalera i želja nam je da ove godine uključimo ekipe sa prostora bivše zemlje koje su nekad igrale zajedničku ligu”, rekao je u uvodu Savo Milošević i dodao: ”15 klubova je već potvrdilo učešće a naravno razgovarali smo i sa odgovornim ljudima u  drugim nacionalnim savezima.”

”Ovo takmičenje bi nosilo naziv ‘Turnir prijateljstva’, a ideja nam je obnoviti dobre odnose, jer budućnost nam je u povezivanju i treba početi od mlađih selekcija”, naglasio je Mrkela.

Generalni sekretar Jasmin Baković je izjavio: ”Prihvatamo sa zadovoljstvom ovu inicvijativu i učešće u projektu koji ima za cilj razvijanje prijateljstva i dobrih odnosa ne samo mladih igrača nego i svih nas koji živimo na ovim prostorima. Fudbal je taj koji ima nemjerljiv uticaj i njegova uloga je da zbližava ljude i to je poruka koju želimo jasno poslati učešćem u organizaciji jedne ovakve manifestacije”.

Svi detalji oko učešća NS/FS BiH u organizaciji ovog turnira biće naknadno definisani.

nfsbih.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close