Povratnika u Vlasenici tukli ispred policije

Povratnika u Vlasenici tukli ispred policije, nakon batina dobio i prijavu zbog drskog ponašanja

Grupa huligana napala je u subotu navečer bošnjačkog povratnika u Vlasenici, nakon čega je zadobio teške povrede, javlja novinska agencija Patria.

Mehmed Kuljančić, povratnik u Vlasenicu rekao je za Patriju da je njegove prijatelje i njega napala grupa od 30-ak Srba, koji su ga tukli pored dva policijska automobila, u kojima su se nalazi policajci, ali koji nisu reagirali.

– Spasio me prijatelj koji je sjeo u svoj automobil i sa njim krenuo na grupu koja me tukla – kaže Kuljančić. On je zadobio teške povrede glave, vrata, ruke., a nakon svega zaradio je i prekršajnu prijavu, jer su policajci, koji ga nisu zaštitili, na kraju ocijenili da se Kuljančić ponašao previše drsko.

– Pitao sam ih zbog čega me nisu zaštitili, nakon čega mi je jedan od njih napisao prekršajni nalog, u kojem piše da sam se ponašo drsko. Nisam htio da potpišem tu prijavu pa su rekli da će moj slučaj predati na sud – dodao je Kuljančić koji je ogorčen ponašenjem policajaca. Protiv huligana će podnijeti krivičnu prijavu, a tražit će odgovornost i policajaca koji mu nisu pružili pomoć.

Od još veće tragedije nesretnog mladića spasio je pola sata kasnije policajac koji se nalazio ispred policijske stanice, a koji je zaprijetio da će pucati, kada su huligani ponovo nasrnuli na Kuljančića.

– Čuo sam da me huligani traže po gradu pa sam otišao ispred policijske stanice. Nekoliko trenutaka kasnije ispred su se pojavila četiri automobila, iz koji je ponovo izašla grupa mladića koji su krenuli prema meni. Policajac koji se nalazio ispred stanice uzeo je oružje i rekao da će pucati ukoliko se huligani ne odmaknu – kaže Kuljančić, koji je nakon toga pomoć zatražio u zvorničkoj bolnici, a u nedjelju i u Kliničkom centru  u Tuzli, gdje je dobio i langetu oko vrata.

Iz Centra javne bezbijednosti u Bijeljini potvrdili su za agenciju Patria da se u Vlasenici desio incident. No, u njihovom zapisniku piše da se tek desilo narušavanje javnog reda i mira u kojem je jedna osoba zadobila lakšu povredu ruke, a druga S. G. je privedena.

Napadač S. G. je, saznaje Patrija, izvjesni Stevan Garić, sin Rade Garića, koji se tereteti za ratne zločine tokom 1992. godine nad bošnjačkim stanovništvom. Među huliganima je bio i izvjesni Slobodan Vasiljević, također poznat po sitnim provokacijama i incidentima.

Ovo je drugi napad na bošnjačke povratnike u RS u samo sedam dana. Ranije je napadnut povratnik u Kotor-Varoši, kojem su huligani na stomaku urezali “četiri S”, prenosi NAP.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close