Porezna uprava FBiH prodaje zaplijenjenu imovinu u Zenici, Mostaru, Novom Travniku i Bihaću

Porezna uprava Federacije BiH organizira javnu prodaju zaplijenjene imovine u Zenici, Mostaru, Novom Travniku i Bihaću zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Javna prodaja zaplijenjene imovine održat će se 22. decembra u Bihaću, Novom Travniku i Mostaru, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Prodavat će se imovina poreznih obveznika dužnika: “Agrokomerc”, “K-ASA” d.o.o, “Cremium Promet” d.o.o, “TTS” d.o.o, “ŠEHA&ES” d.o.o, “Visokogradnja”, “Borac-R” d.o.o i JKP “Energetika” d.o.o. Konjic.

Javna prodaja zaplijenjene imovine bit će organizirana i 23. decembra u Zenici i Mostaru.

Putem javne aukcije prodavat će se imovina poreznih obveznika: SZR “Jufkar”, “Miro S”, “Glas Company” d.o.o, “Euroinvest” d.o.o, “Company Pehar” d.o.o i “Media Play” d.o.o.

Prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se primjenjuje u postupku prinudne naplate dužnih javnih prihoda.

U zavisnosti od vrste dugovanja po osnovu javnih prihoda koje porezni obveznici dužnici nisu izmirili u propisanim rokovima, finansijska sredstava koji se ostvare od javne prodaje zaplijenjene imovine uplatit će se Federalnom zavodu PIO/MIO, Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, Federalnom zavodu za zapošljavanje i u budžet.

| Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close