Počeli ” Dani francuske kulture ” u Visokom

Svečanim otvaranjem fotografske izložbe “SARTR – lik i djelo” u Galeriji Likum ’76, večeras su zvanično počeli prvi Dani francuske kulture u Visokom.

Nešto više o ovom događaju rekla nam je članica Udruženja “Confero” Nedžla Greda

“Udruženje “Confero”  je počelo sa manifestacijom “Dani francuske kulture” . Večeras će svi građani Visokog moći pogledati izložbu “SARTR – lik i djelo”, zatim sutra u Gimnaziji Visoko u 13h će biti organizovano gledanje francuskih filmova, odnosno dokumentaraca o francuskim piscima, prvenstveno Albertu Camiju.

A u četvrtak u 20h će biti organizovano ljetno kino na parkingu iza Gradskog kina, gdje će biti prikazan jedan francuski film. Nadam se da nam vrijeme neće pokvariti ovaj događaj.

Ulaznice za predstavu Kolo nesreće, koja je na minulom 11. FSDS u Konjicu ponijela dvije glumačke nagrade, te pohvaljena od strane žirija kao jedinstven pozorišno-televizijski spektakl, moći će se kupiti od utorka u prostoru Gradskog kina Visoko po cijeni od 2 KM, u terminu od 12h do 14h, kao i na dan predstave u 20h.

Kupovinom ulaznica za predstavu automatski učestvujete u nagradnoj igri.  Zanimljivost je ta da će nagrada biti izvučena tokom predstave a sretni dobitnik će osvojiti plazmu”. – dodaje gospođica Greda

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close