logo
bios

Petar Ćorluka, vlasnik “Violete” kupio “Lastu”

Objavljeno prije 7 mjeseci . u sri, nov 6th, 2019
Balkanski kralj toalet-papira u obnovu fabrike u BiH ulaže 20 miliona KM

Prema njegovim riječima, nakon obnove raspisaće se konkurs za radnike, a cilj je “angažovati lokalno stanovništvo koje zna i želi da radi”.

Završen je proces preuzimanja “Laste” te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Evropska unija planiramo u fabriku da uložimo 20 miliona KM rekao je u Čapljini Petar Ćorluka, vlasnik BiH fabrike higijenskog papira Violeta, koja je kupila čapljinsku fabriku keksa i vafla.

“Svakako mi je najvažnije da Lasta vrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaju proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora te podovi, a već su u toku pregovori za obnovu s novim tehnologijama i sistemima”, rekao je Ćorluka, javlja službena stranica Grada Čapljine.

Prema njegovim riječima, nakon obnove raspisaće se konkurs za radnike, a cilj je “angažovati lokalno stanovništvo koje zna i želi da radi”.

“Moram da istaknem potporu i partnerskih kompanija, kao što su Ferrero Rocher i Barilla koje će nam svakako pomoći svojim znanjem i iskustvom. Blizina željezničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebnih sirovina koje su izvan granice naše države. Verujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji”, istakao je Ćorluka.

Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine, pozdravio je potez firme Violeta.

“Svakako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu, i kao Čapljinac i kao gradonačelnik veselim se će što priča s Lastom pozitivno završiti”,  rekao je Vidić, dodajući da se sjeća kada su ga radnici Laste dočekali s viješću da su svi otpušteni.

Proizvodnja u čapljinskom konditoru ugašena je početkom 2017. godine, a radnici, njih oko 150, završili su na birou za zapošljavanje.

Krajem januara te godine hrvatska kompanija Zvečevo iz Požege, većinski vlasnik Laste, saopštila je kako u toj hercegovačkoj fabrici keksa i vafla želi zadržati kontinuitet proizvodnje, opstajanje njihovih brendova i proizvoda, kao i radna mjesta.

“Tržišne okolnosti kao što su nelojalna konkurencija, razvoj privatnih marki trgovaca i uvoz proizvoda upitnog kvaliteta, ključni su razlozi nastale situacije, s čime se Lasta, kao poznati proizvođač visokokvalitetnih proizvoda, vrlo teško nosi na tržištu”, rekli su iz Zvečeva.

Buka

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh