logo
bios

SDA: Zašto nas Inzko izjednačava sa SNSD-om

Objavljeno prije 7 mjeseci . u sri, nov 6th, 2019

Iako se u posljednjem izvještaju koji je visoki predstavnik Valentin Inzko podnio Vijeću sigurnosti nalaze brojne tačne ocjene o stanju u BiH, potpuno je nejasno kako je Inzko došao do formule koja sugeriše da su svi u zemlji odgovorni za zastoje.

Bilo bi dobro da aktuelni visoki predstavnik objasni šta je krivica SDA pa nas se izjednačava sa SNSD-om, osim stalne potrebe da se izjednačavaju svi u BiH, i krivica raspoređuje na “strane”.

S obzirom da je jako dugo u BiH i da savršeno poznaje ovdašnje  prilike, Inzko je morao koristiti precizne, jasne i određene formulacije kada je u pitanju karakterizacija politika.

Dvosmislenom formulacijom, Inzko je otvorio prostor za stvaranje pogrešne percepcije, te izjednačavanje politika koje brane Ustav i zakone i onih koji narušavaju Ustav i zakone.

Svakome ko iole prati dešavanja u BiH jasno je da je SNSD sa svojom politikom opstrukcija glavni izvor krize, što je vrlo jasno konstatirao u svome izvještaju specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Matthew Palmer, za razliku od aktuelnog visokog predstavnika kojem očigledno iz političkih razloga trebaju “sukrivci”.

(Vijesti.ba)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh