Petak 23.maj: Pročitajte na kojim dionicama u BiH je zbog poplava obustavljen saobraćaj

Do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na dionici M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova). Zbog preopterećenosti regionalnog puta (R-465 preko Ševarlija), teretna vozila do 10 tona i 4 metra visine propuštaju se po posebnom režimu (iz jednog pa onda iz drugog pravca). Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.

Na dionici magistralnog puta M-1.8 Lončari-Orašje policija propušta samo vozila koja prevoze pomoć i spasilačke službe. Za ostale je put prema Orašju zatvoren.

Obustava saobraćaja i dalje je na snazi na putnom pravcu:

M-15 Ključ-Sanski Most (obilazak za vozila do 3,5 t preko R-410a, ostala teretna vozila idu preko Bihaća, Bosanske Krupe i Lušci Palanke)

Na dionicama: M-14.1 Odžak-Bosanski Brod i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.

Na dionici M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na ostalim putnim pravcima vozače upozoravamo na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Magistralni put M-16,dionica B.Luka (S.Toplice) Krupa na Vrbasu, pušten je saobraćaj za putnička vozila, dok je od Krupe prema Jajcu, još uvijek neprohodno.

Putni pravac Kotor Varoš-Šiprage,prohodan ali veoma otežan.

Saobraćaj se odvija i od Modriče prema Šamcu, s tim da policija na samom ulazu u Šamac preusmjerava vozila dalje prema Obudovcu i Lončarima.

Na M-14.1 Lončari-Brčko, zbog srušenog mosta saobraćaj je obustavljen, a vozila se preusmjeravaju preko Arizone i Cerika, malezijskim putem prema Brčkom.

Neprohodni su i putni pravci:

Magistralni put Bijeljina-Rača.
Regionalni put Kneževo-Kotor Varoš (prekid saobraćaja u mjestu Živinice zbog izlijevanja vode na kolovoz).
Regionalni put Lopare-Srebrenik. Saobraćaj je u prekidu zbog odrona u mjestu Piperi (Lopare).
Regionalni put Bratunac-Drinjača. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Zelinje (Zvornik).
Regionalni put Bratunac-Skelani. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Žlijebac (Bratunac).
Regionalni put Šekovići-Kaštelj. Saobraćaj obustavljen zbog većeg odrona.

Na magistralnom putu M-19 Zvornik-Bijeljina, u mjestu Donji Šepak-Debela Međa, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom kolovoznom trakom.

Regionalni put R-404 Budimlić Japra – Podvidača neprohodan zbog više klizišta na putu.

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta M-19 i M-19.3 (raskrsnica od Sarajeva prema Vlasenici i prema Rogatici) u mjestu Podromanija, zbog izlijevanja vode na kolovoz u dužini od 150 m.

Na mag,putu M-20 Bileća-Gacko lokalitet Stepen,zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Na mag.putu M-4 Karakaj-Caparde i reg.put R-454 Bratunac-Sikirić, u toku je sanacija kolovoza.Vozila se povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom.Jednom trakom zbog odrona saobraća se na putnim pravcima:M-19 Šepak-Vlasenica,R-454 Zeleni Jadar granica BH/Srbija,R-454 Konjić Polje-Fakovići i R-455 Tišća-Caparde.

Na svim putnim pravcima u RS vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu. Posebna pažnja se skreće na poplavljena područja, te šire područje Zvornika gdje je povećana opasnost od odrona i klizišta zemlje.

GRANIČNI PRELAZI

Granični prelazi: Orašje, Šamac, Brčko i Rača, zatvoreni su za saobraćaj, zbog poplava. Na ostalim graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja .

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close