Perutnina Ptuj u dugu 110 milijuna eura, pregovori o reprogramu

Najveći slovenski proizvođač i prerađivač mesa peradi Perutnina Ptuj zadužen je za 110 milijuna eura, a s bankama pregovara o reprogramu dijela financijskih obveza, potvrdio je u razgovoru za ljubljansko “Delo” od srijede direktor tvrtke Roman Glaser.

“Vrijednosni okvir reprograma iznosi 84 milijuna eura, a naša ukupna zaduženost na razini skupine je 110 milijuna”, rekao je Glaser, dodavši da o postupku reprograma koji se dogovara s konzorcijem banaka ne može govoriti, ali da nisu točni podaci koje je objavio poslovni list “Finance” prema kojima se Perutnina Ptuj nalazi u ozbiljnim poslovnim problemima.

Prema tvrdnjama tog lista, Perutnina Ptuj duguje bankama oko 140 milijuna eura pa je unatoč pregovorima o restrukturiranju upitno koliko bi svježeg kapitala tvrtka trebala da dugoročno preživi i tko će taj kapital osigurati. Uz ostalo, navode “Finance”, banke su zahtijevale da tvrtka u okviru restrukturiranja pristane na smanjenje plaća direktora i članova uprave za 30 posto.

Glaser je u razgovoru za “Delo” ustvrdio da podaci o dugu Perutnine koji se pojavljuju u medijima nisu točni i da je ukupno dugovanje tvrtke 110 milijuna eura. Uz to, navodi Glaser, odnos duga i prihoda u kompaniji je bolji nego u mnogim drugim tvrtkama, a odgovara i odnosu duga i prihoda u europskim tvrtkama s područja prehrambene industrije.

Konzorcij banaka s kojim se pregovara o restrukturiranju i reprogramiranju duga među ostalim je potvrdio i elaborat o strateško-razvojnim planovima Perutnine Ptuj, s financijskim projekcijama za idućih pet godina, rekao je Glaser.

U okviru Perutnine Ptuj djeluje i tvrtka za proizvodnju i preradu mesa peradi Pipo iz Čakovca, te nekoliko proizvodnih pogona u BiH.

www.magazinplus.eu – poslovni.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close