Palestinci u BiH: Pozivamo Srbe da se ograde od Dodika i Srbija je podržala Palestinu!

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini uputila je danas poziv svim čestitim građanima bh. entiteta Republike Srpske i političarima da se ograde od jučerašnjeg pisma Milorada Dodika u kojem je izrazio podršku izraelskim vlastima, saopćeno je danas, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

– Pismo Milorada Dodika, iako je on predsjednik RS, smatramo njegovim ličnim stavom podrške nasilju i ubijanju nevinih civila, žena i djece. Uvjereni smo da to nije stav srpskog naroda u cijelosti. Podsjećamo i javnost i Dodika da je Srbija u Ujedinjenim narodima glasala za uspostavu palestinske države – kaže se u saopćenju.

Udruženje Palestinska zajednica u BiH, podsjeća i da je povodom posljednje agresije okupatorskog izraelskog režima na Palestinu: Zapadnu obalu, Jeruzalem i Gazu, pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za palestinski narod putem humanitarnog telefonskog broja 090 291 001.

– Pozivom na ovaj broj donirate 2,00 KM Palestincima koji ostaju bez kuća i druge imovine nakon izraelskog bombardiranja raketama i granatama velike razorne moći – navedeno je prenosi NAP.

U više dnevnim napadima Izraela na Palestinu poginulo je više destina osoba, a više stotina je teško ranjeno, prenose agencije.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close