Ovo će vas iznenaditi: Saznajte tko je vaš idealan partner po ovoj teoriji!

Uvjerenja i vrijednosti stečeni pod utjecajem obitelji, jednako kao i redoslijed po kojem smo u toj obitelji došli na svijet, uvjetuju naše odabire i ponašanje. Za naš životni put iznimno je važno obiteljsko okružje u kojem smo odrastali.

Autor: sensaklub.hr

Dok god smo uvjetovani, nismo slobodni, a da bismo to bili trebamo poznavati svoje jake i slabe strane, ali i to tko bi nam mogao biti „prirodan partner“, a na kojem odnosu treba malo više poraditi, uložiti više energije i biti spremniji na kompromise.

Nije svejedno koga ćemo odabrati kao životnog partnera (ako je takvo što uopće još moguće u individualističkom društvu u kojem je jedino stalno to da je sve prolazno). Izbor ljubavnog partnera, kao i uspjeh tog odnosa, često ovisi i o tome jesmo li i u tom pitanju kompatibilni.

 

Redoslijed određuje mnogo toga

Redoslijed po kojem ste došli u svoju obitelji stoga vam može mnogo toga reći o vašem idealnom muškarcu kao i onom koji bi vam mogao manje odgovarati.

Ako ste već u odnosu, ne brinite se. Nove informacije osvijestit će razloge nesuglasica, da možete promijeniti ponašanje i komunikaciju i vaš odnos krene u sasvim novom smjeru – prema suradnji, umjesto u borbu za moć.

Ako ste tek upoznali osobu koja vam se sviđa – kojim je redoslijedom rođena u odnosu na svoje braće i sestre?

ŽENA STARIJA OD SESTARA

Žena koja ima mlađu sestru ili sestre, a nema braće vrlo je specifična jer voli naređivati, ali i brinuti se za najbliže. Drugim riječima, voli biti glavna. Vrlo je važno znati da joj vodeća uloga najviše odgovara kada je delegirana od nekog autoriteta (nerijetko muškarca na poziciji na kojoj je doživljavala svojeg oca). Materijalno bogatstvo joj nije važno, ali odgovornost i moć su već sasvim druga priča. Muškarcima koji joj se žele svidjeti može se učiniti prestrogom pa ih pomalo i plaši. Najviše joj odgovara muškarac koji ima stariju sestru ili sestre, a nema braće, no neka bude spreman na kritike koje mu može uputiti smatrajući ga neurednim i slabim.

Dobar će izbor biti i muškarac koji ima starijeg brata. Jedinac joj može biti partner samo ako je fleksibilan. Sama najradije bira muškarca koji u svojoj obitelji zauzima istu poziciju kakvu ima njezin otac u svojoj obitelji. Djeca su joj važnija od partnera, a dobra je vijest da će se sve eventualne napetosti u odnosu smanjiti rođenjem djece. Uživa kad su djeca o njoj ovisna pa će njihovo odrastanje za nju biti velik izazov – može se dogoditi da im nikada ne dopusti da se od nje potpuno odvoje.

ŽENA MLAĐA OD SESTARA

Žena koja je mlađa od svoje sestre ili je najmlađa od svih sestara, a nema braće – razmažena je, prpošna, impulzivna, obožava promjenu i uzbuđenja. U odnosima s muškarcima je ambivalentna, nije joj teško privući ih, ali ako oni pokušaju preuzeti glavnu riječ, postaje natjecateljski raspoložena. Najbolje se slaže s muškarcem koji je stariji od svoje sestre, no najčešće je privlači muškarac stariji od svoje braće, a s njime teže nalazi zajednički jezik. Jedinac je najlošiji izbor ako nije znatno stariji od nje.

ŽENA STARIJA OD BRAĆE

To je snažna i neovisna žena. Voli se brinuti o muškarcu i ne traži puno zauzvrat, važno joj je jedino da ispuni njegove potrebe. Na prvi pogled ona je san svakog muškog bića, no i kod nje postoji „kvaka 22“ – vrlo je posesivna. Najbolje će se složiti s muškarcem koji ima starije sestre ili stariju braću. Dobra je varijanta i muškarac koji je srednje dijete, pod uvjetom da ima barem jednu stariju sestru. U obzir može doći i jedinac ako njegov otac ima mlađeg brata. Još je jedna zanimljivost vezana uz ovu ženu: ako ima i muško i žensko dijete, pogodite koje će biti privilegirano? Dakako sin jer cijeli je život usmjerena na muškarce.

ŽENA MLAĐA OD BRAĆE

Muškarcima je žena koja ima stariju braću najdraži izbor. Ona je ženstvena, prijateljski raspoložena, pomalo ranjiva i osjetljiva, ali i vrlo taktična. Ako joj je partner muškarac koji ima mlađe sestre, taj će odnos biti uspješan. Najlošije se slaže s muškarcem koji ima stariju braću ili je jedinac čiji je otac bio jedinac ili ima stariju braću.

JEDINICA

Žena koja nema braće i sestara muškarcima može ići na živce zbog toga što je cijeli život ovisna o svojim roditeljima i s njima je u veoma bliskom odnosu. Nije rijetkost da je majčino mišljenje odlučujuće pri odabiru njezina životnog partnera, a nerijetko joj dogovara i priliku za udaju. Muškarci je doživljavaju kao razmaženu i egocentričnu. No i za nju ima lijeka: muškarac koji je stariji od svoje braće bit će vrlo dobar izbor kao njezin životni partner.

Bit će mu dobra žena ako odole bračnoj nevjeri. Kao partner joj ne odgovara muškarac koji je jedini sin ili ima stariju braću. Uglavnom nema potrebu za djecom jer je sama dijete cijeli život i ta joj uloga odgovara. Ako se ipak odluči za majčinstvo, odgoj djeteta može preuzeti njezina majka.
Dobre i manje dobre kombinacije

Ljubavni odnosi mogu biti zahtjevni, ali i vrlo stabilni i bez sukoba. Evo kombinacija koje ženama i muškarcima daju dobar rezultat i onih koje su izvor stalnih sukoba.

Ljubavni odnosi bez sukoba:

muškarac stariji od sestara – žena mlađa od braće
muškarac mlađi od sestara – žena starija od braće

Konfliktni odnosi:

muškarac stariji od braće – žena starija od sestara
muškarac mlađi od braće – žena mlađa od sestara

 

Izvor Tatjana Divjak / sensaklub.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close