OV Kakanj traži obustavu prodaje Doma penzionera

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić uputio je Vladi F BiH Zahtjev za obustavljanje postupka prodaje Doma penzionera u Kaknju.

U Zahtjevu se kaže da je informacija o prodaji Doma penzionera u Kaknju izazvala veliku dozu nezadovoljstva i gorčine u cjelokupnoj kakanjskoj javnosti a posebice kod kategorije umirovljenika koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da ta najugroženija i najranjivija populacija ovog društva izgubi prostor u kojem provode humanitarne, organizacijske i druge aktivnosti i koje je ujedno i mjesto okupljanja i druženja u zadnjoj dobi njihovog života.
– Vijećnici Općinskog vijeća i penzioneri općine Kakanj su svjesni da je pravosnažnom sudskom presudom utvrđena vlasnička struktura Doma penzionera u Kaknju, poznato im je tko je titular vlasništva i tko ima pravo raspolaganja i upravljanja. Također smo upoznati da su pojedini objekti u našoj blizini, čija je vrijednost daleko veća od kakanjskog Doma penzionera, izuzeti iz prodaje i time je nezadovoljstvo još izraženije.
Financijska korist za Fond MIO/PIO ovom prodajom je neznatna ali je za kakanjske penzionere vrijednost Doma mnogostruko veća i značajnija, pogotovo jer je izgrađen sredstvima kakanjske privrede i što su u njegovoj gradnji sudjelovali oni koji su sada penzioneri, među kojima su predstavnici kakanjskog Udruženja penzionera, te bivši i sadašnji predsjednik Skupštine Saveza udruženja penzionera u Federaciji BiH, navodi se u saopćenju
dodaje se Općinsko vijeće zainteresirano, a to mu je i osnovna dužnost i obaveza, da se brine o svim interesima građana a posebno u ovom konkretnom slučaju, o potrebama kakanjskih penzionera.
Iz tih razloga, Općinsko vijeće uputilo je ovaj zhatjev da Vlada Federacije BiH, u okviru svojih ustavnih ovlasti i nadležnosti, obustavi postupak prodaje Doma penzionera u Kaknju u interesu svih građana općine Kakanj a posebno 5.500 kakanjskih penzionera.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close