Otvoreno pismo DF-a Lagumdžiji: Zemlju ste gurnuli u jad

Mahir Mešalić Predsjednik KO Demokratske fronte – Željko Komšić TK

Nije mi običaj da se obraćam ljudima putem medija, ovako javno, ali napadi na Demokratsku frontu – Željko Komšić, Tuzlanskog kantona koji su inicirani i orkrestirani od vaše propagandne mašinerije su me nagnali na to.

Na Vašu žalost, ne postoji homogenizovanija i jedinstvenija politička stranka u BiH od Demokratske fronte – Željko Komšić koja je odlučna da ovu zemlju izvuče iz apatije i jada u koju ste je, između ostalih i vi uvukli.

Podsjećanja radi, nakon posljednjih Općih izbora, preko godinu dana se nije formirala vlast u BiH, radi “vaše fotelje” u Vijeću ministara.

Vaši portali i mediji nastavljaju metode “spinovanja istine”. A istina je da su hiljade članova SDP-a u međuvremenu napustili tu stranku i prešli u DF-Željko Komšić. Istina je i da su dva SDP-ova Načelnika općina sa područja TK zatražila članstvo u DF-u, kao i mnogi mjesni ogranci koji su kompletno prešli u DF- Željko Komšić. Upitajte se gdje vam je članstvo kome ni ispisnicu ne izdajete, kao i pojedini kompletni općinski/opštinski odbori SDP-a. Dakle, vaši “najlojalniji” kadrovi zahtjevaju članstvo u DF-u TK.

Rezultat rada vas i vaših nekoliko poslušnika iz Tuzlanskog kantona (u vidu Čauševića, Envera Bijedića, Mirze Kušljugića itd.) je zapaljena zgrada Vlade,  hiljade novih nezaposlenih, rođačko-nepotistička zapošljavanja kao i rekordni deficit u budžetu TK.

Umjesto da kao ministar vanjskih poslova dovodite strane investitore, vi zadužujete ovu zemlju i bavite se Demokratskom frontom Tuzlanskog kantona.

Koliko ste vi donijeli investicija?

Pitam se kako to da u vašim planovima, ni krak Koridora autoputa V- C ne prolazi kroz ovaj najmnogoljudniji kanton koji ste opustošili. Pitam i SDP vrhušku iz TK, vašeg Ministra saobraćaja i komunikacija u Vladi FBiH, Envera Bijedića koji trebaju umjesto vašeg, da zastupaju interese ovog kantona, šta su uradili da Tuzlanski kanton ne bude potpuno odsječen i izolovan iz svih sadašnjih i budućih planova za gradnju autocesta. Gdje je koridor Tuzla – Orašje, koji ste svi obećavali? Šta je sad sa „Državom za čovjeka“?

Članovi SDP-a ne strahuju od Demokratske fronte – Željko Komšić, nego vi Zlatko Lagumdžija i nekoliko “tenisera” iz vrha SDP-a, koji misle da je Bosna i Hercegovina od zgrade BH Telecoma do zgrade Elektroprivrede.

Ne, monopol na Tuzlu i Tuzlanski kanton, sigurno nemate niti ćete imati, jer ovdje ne živi sub-kulturni narod, nego vrijedni i pošteni ljudi koji žele ravnomjeran razvoj svih regija u BiH. Monopol na Tuzlu i Tuzlanski kanton imaju samo građani ovog grada i kantona, koji ce vas “zaspinovati” 12. oktobra 2014. godine.

I za kraj, zahvaljujući „vašoj kampanji“ broj članova Demokratske fronte – Željko Komšić, samo u zadnje dvije sedmice na području TK se povećao za 1463. Hvala vam …a 12.oktobar se bliži!

Autor: Mahir Mešalić Predsjednik KO Demokratske fronte – Željko Komšić TK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close