Otkrivene maskote za OI 2016.

Organizacioni komitet Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine otkrio je izgled maskota za najveću planetarnu sportsku smotru.

U saopštenju se ističe da maskote predstavljaju više životinja i biljaka iz Brazila, a ne neku pojedinačno – žuta je izabrana za Olimpijske igre, a plavo-zelena za Paraolimpijske igre.

Zvanično predstavljanje maskota uslijedilo je poslije zanimljivih aktivnosti u Riju i pojavljivanja maskota prethodnih Igara širom tog grada.

“Maskote za Rio 2016. godine predstavljaju raznolikost naše kulture i naših ljudi. Predstavljaju našu sreću, naš način života. Obje su magična bića sa moćima i prirodno se povezuju sa mlađima, koje želimo da uključimo u ovaj događaj”, istakla je Bet Lula, brend direktorica Rija 2016, prenosi B92.

Nijedna od dvije maskote trenutno nema ime, ali je organizovano glasanje, u kojem će svi oni koji žele moći da izaberu jedno od tri ponuđena imena. Za maskotu Olimpijskih igara ponuđena su imena Oba, Eba i Tiba Tuke, a za Paraolimpijske igre Eskvindim, Vinicijus i Tom. Glasanje je moguće do 14. decembra na zvaničnom siteu Igara.

Olimpijske igre u Riju su na programu od 5. do 21. augusta 2016. godine, dok će Paraolimpijske igre trajati od 7. do 18. septembra.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close