Olimpic sezonu ipak ne nastavlja u Goraždu?

Nakon serije sastanaka, najava dolaska s jedne i srdačne dobrodošlice s druge strane, ovih dana u javnosti su prisutne različite informacije o preseljenju Fudbalskog kluba Olimpic iz Sarajeva u Goražde.

Aktuelna Otoka

Pojedini mediji najavljuju i mogućnost prekida saradnje s kantonalnim i općinskim vlastima u Goraždu te ponovno otpočinjanje pregovora s Općinom Tuzla o dolasku Olimpica na Tušanj.

Ovog puta ne bi se, međutim, razgovaralo o spajanju dva kluba nego o ugovoru o korištenju stadiona. Za sada nepotvrđene informacije govore i o ostanku Olimpica na Otoci, gdje je i do sada igrao svoje prvenstvene utakmice.

Povod za novu neizvjesnost o gradu domaćinu bh. premijerligaša je činjenica da još  nije započeto uređivanje stadiona i pratećih objekata u Goraždu, što bi bio preduvjet za odigravanje utakmice s Gradinom u 17. kolu nastavka prvenstvene sezone.

– U subotu sam dobio poruku iz uprave Olimpica u kojoj stoji da su, pošto nemaju više vremena za prijavu stadiona za narednu utakmicu, odlučili da ne ulaze više ni u kakve dogovore.

Prema inicijalnim razgovorima, bilo je rečeno da će klub osigurati investiciju od 760.000 KM za rekonstrukciju pomoćnog stadiona – kazao nam je kantonalni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem te je dodao:

Visina tranše

Mi smo bili spremni da podržimo taj klub, ali da bi bio sufinansiran od Vlade Bosanskopodrinjskog kantona, Olimpic je imao obavezu da se registrira u FSBPK Goražde kako bismo mu odredili visinu tranše.

Na posljednjem sastanku direktor kluba Nermin Demirović rekao je da oni imaju proceduralne probleme i da ne mogu registrirati klub u BPK do početka juna, što nama ne daje nikakav pravni osnov da finansiramo klub iz tekućeg transfera za sport, koji je u visini od 400.000 KM.

On dodaje da postoji plan prema kojem bi se, izdvajanjem više sredstava za Općinu Goražde, finansirala priprema stadiona i infrastrukture.

Malo je i do nas

U upravi Olimpica za sada ne žele komentirati razvoj događaja niti potvrditi informacije o obnavljanju ranijih pregovora s Tuzlom. U BPK se, ipak, nadaju da sve još nije propalo.

– Tačno je, malo je do nas. Mi i dalje želimo da Olimpic igra u Goraždu. Ove sedmice probat ćemo da riješimo uvjete potrebne za nastavak sezone – kazao nam je premijer BPK Emir Frašto.

www.magazinplus.eu – Avaz (Al. B.)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close