Održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Visoko

Općinsko vijeće Visoko, danas je održalo vanrednu sjednicu povodom održanih protesta i okupljanja građana, na kojoj se razmatrala informacija o aktuelnom stanju i dešavanjima na području općine Visoko. Današnjoj sjednici, pored Općinske načelnice Amre Babić i njenih pomoćnika, prisustvovali su i predstavnici Općinskog štaba Civilne zaštite, Policijske stanice Visoko, političkih partija zastupljenih u Općinskom vijeću, javnih ustanova i javnih preduzeća općine Visoko, osnovnih i srednjih škola sa područja općine, predstavnici vjerskih zajednica, predstavnici sindikata KTK, Veleprometa i Vitexa, kao i predstavnici vjerskih zajednica.

Općinska načelnica Amra Babić, informisala je Općinsko vijeće o aktuelnom stanju i dešavanjima na području općine Visoko, kao i aktivnostima koje je poduzela u okviru svojih nadležnosti, a prisutnim se također obratio i Fahrudin Pušina, komandir Policijske stanice Visoko.

Općinsko vijeće, na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojilo sljedeći zaključak:

“Uvažavajući nagomilane dugogodišnje probleme koji su uzrokovali tešku socioekonomsku situaciju u društvu, pa i u našem okruženju, Općinsko vijeće Visoko izražava razumijevanje i podržava demokratsko pravo građana da iskažu stav, pa i putem mirnih demonstracija.

Općinsko vijeće, poziva građane da se suzdrže od nasilja i uništavanja javne i privatne imovine kako ne bi doveli u opasnost bezbjednost ljudi.

Općinsko vijeće će, u okviru nadležnosti lokalne samouprave, u narednom periodu razmatrati sva socijalna pitanja i nastojati dati odgovor na njih.

Općinsko vijeće upućuje apel građanima da svoje zahtjeve iskažu i upute preko ovlaštenih predstavnika i da se na taj način uspostavi i otvori dijalog u cilju rješavanja upućenih zahtjeva u direktnom kontaktu sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti.”

Nakon održane sjednice Općinskog vijeća Visoko, upriličena je press konferencija povodom aktuelne situacije, na kojoj su svoje učešće uzeli Općinska načelnica Amra Babić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Visoko Mirela Mateša Bukva.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close