Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica

Povodom obilježavanja 18. marta – Dana općine Fojnica u ponedjeljak je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnice. Sjednici je prisustvovao veliki broj gostiju iz političkog, kulturnog i društvenog života. U prvom redu tu su bili – predsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta Radoje Vidović, premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, načelnici općina Kiseljaka i Busovače Mladen Mišurić-Ramljak i Asim Mekić, kao i gradonačelnik turskog grada Umranije Hasan Can pobratimskog grada Fojnice i gradonačelnica Bačke Topole Melinda Mernjak. Navedeni gosti su se obratili skupu i čestitali 18. mart – Dan općine Fojnica. Također prisutnima se obratio i predsjedavajući OV Bogomir Barbić te načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić. Merdžanić se u pozdravnom govoru osvrnuo na ono što je urađeno u Fojnici u proteklom periodu ali i na lokalne izbore. Govorio je i o budućnosti Fojnice fokusirajući se na razvoj turizma u ovoj općini. Također, spomenuo je i probleme u općini od kojih je kao osnovu identificirao nezaposlenost, naglasivši da se taj problem može riješavati tako što će se svi uključiti i to na način da se “Fojnica učini primamljivom i prihvatljivom sredinom za investiranje u sve vidove privrednog razvoja“.

Ono što je ovu sjednicu obilježilo svakako su priznanja Općine Fojnica koja se dodjeljuju pravnim i fizičkim licima za izuzetno dostignuće, uspjeh i lični doprinos od posebnog značaja za razvoj i ugled Općine Fojnica.

Nagrada za životno djelo dodjeljena je upravo aktuelnom načelniku Općine Salkanu Merdžaniću, za doprinos privrednom razvoju, kulturnom, obrazovnom, sportskom životu, kao i turističkom razvoju općine.

Na sjednici je dodijeljena i Zlatna plaketa Hrvatskom tekvando klubu “Hvojnica“ i dvije Srebrene plakete Vatrogasnom društvu „Fojnica“ te privrednom preduzeću MIAM d.o.o. Fojnica.

Također, na ovoj sjednici, uručene su nagrade učenicima – autorima najboljih literarnih radova te pobjednicima sportskih turnira održanih proteklog vikenda. Svečanu sjednicu OV Fojnica povodom dana Općine muzičkim numerama je ulješala vokalna grupa KUD-a “1001 noć“.

www.magazinplus.eu – Općina Fojnica

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close