Miligram u dvorani Zetra 17. maja 2013.

Najpopularniji regionalni bend Aleksandra Milića Milija “Miligram” ove godine stiže u Bosnu i Hercegovinu!

Zvukovi rocka, balkanskih ritmova i R&B elemenata dolaze u sarajevsku dvoranu Zetra, 17. maja 2013. godine u 20h.

Momci iz Miligrama su u posljednjih nekoliko mjeseci naporno radili, priređivali mnogobrojne uspješne koncerte izvan Srbije, a interes za njihovim gostovanjima sve je veći što dokazuju mnogobrojni koncerti održani širom Evrope.

Veliki hitovi poput ‘Kruška’, ‘Pola pet’, ‘Sviraj brate’, ‘Beograd noću’ neizostavan su dio koncertnog programa, koje Miligramova mnogobrojna publika sa velikim nestrpljenjem očekuje na svakom novom koncertu. Velika ljubav između benda i publike uvijek se može vidjeti na koncertima, što je još samo jedan dokaz koliko je ovaj bend megapopularan.

Ovaj beogradski bend je osnovan 2004. godine na incijativu Aleksandra Milića – Milija koji je zajedno sa ostalim članovima grupe vrlo brzo došao do velikog broja fanova na području cijelog Balkana. Specifičnost njihovog muzičkog izražaja jeste obavijenost širokim melodijama, te isprepletenost različitih žanrova – rocka, balkanskih ritmova i R&B elemenata.

Nakon velikog uspjeha prvog albuma „Miligram” na kojem su gostovali neki od najvećih muzičara sa ovih prostora kao što su Željko Joksimović, Jelena Rozga i Severina, idejni tvorac projekta objavio je drugi album „Miligram 2”. Na novom albumu se nalazi 12 novih pjesama i 4 bonus pjesme, a kao gosti na albumu se opet pojavljuju brojni poznati izvođači iz regiona.

Pod markicom Hayat Production izdaju “Best of Miligram”, na kojem se nalazi 5 pjesama sa albuma Miligram1, kao i pjesma kao br.11. “Ih lele” u izvođenju Alena Ademovića na romskom jeziku, a ostalih 5 pjesama  su pjesme sa Miligram2 CD-a.

www.magazinplus.eu (Hayat produktion)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close