Održan V Memorijalni karate turnira “Nedžad Duraković – Džadan” (Foto)

U spomen na jednog od visočkih ratnih heroja, nosioca ratnog priznanja “Zlatni Ljiljan” NEDŽADA DURAKOVIĆA – DŽADANA, Karate klub „Visoko“, je dana, 15.06.2013.godine u sali OŠ „Kulin Ban“ organizovao V Memorijalni karate turnir „Nedžad Duraković – Džadan“.

Na turniru su nastupili deset najboljih boraca iz FBiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, uzrasta od 17. do 21.godine (takmičari iz klubova: Karate klub „Nico“ Zenica, Karate klub „Seiken“ Visoko, Karate klub „Gard“ Zenica, Karate klub „Fudokan“ Visoko, Karate klub „Mostar“ i Karate klub „Visoko“), koji su se takmičili u dva kola kvalifikacija po kup sistemu, a četiri najbolja, su po liga sistemu takmičili za prvaka memorijalnog turnira.

Osvajači medalja u ženskoj konkurenciji su:

1. Rijalda Džiho, iz Karate kluba „Mostar“
2. Aiša Pandžić, iz Karate kluba „Seiken“ – Visoko
3. Danijela Omerović, iz Karate kluba „Seiken“ – Visoko
4. Adna Sofić, iz Karate kluba „Nico“ – Zenica.

Osvajači medalja u muškoj konkurenciji su:

1. Amel Zukić, iz Karate kluba „Visoko“
2. Armin Hajdukivić, iz Karate kluba „Visoko“
3. Emrah Kurpejović, iz Karate kluba „Visoko“
4. Sanid Merzić, iz Karate kluba „Mostar“

Ovaj turnir je još jedan dokaz da nismo zaboravili one koji su dali život za naš grad i državu, a koji su bili dio našeg kolektiva, među kojima je svakako bio i Nedžad Duraković.

Moramo se zahvaliti Općini Visoko, koja je bila generalni sponzor Memorijalnog turnira, a načelnica gospođa Amra Babić, je otvorila peti po redu Memorijalni turnir.

UPRAVA KLUBA
Visoko, 15. juni 2013.godine

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close