Očistite jetru na prirodan način

Jetra je jedan od najvažnijih organa jer ona prerađuje sve toksine koje unesemo u organizam. Kako biste bili zdravi, morate nju održavati zdravom, a prirodna detoksikacija je najbolji izbor.

 Jetra je jedan od najbitnijig organa jer čisti naše tijelo od toksina. Zbog toga morate da znate kako da je održavate zdravom jer od njenog zdravlja zavisi i vaše cjelokupno zdravlje.

Trebalo bi da pijete bar dva litra vode dnevno, da dišete duboko, da ste opušteni. Trebalo bi i da se tri minuta tuširate toplom, a odmah zatim trideset sekundi hladnom vodom jer to pospješuje krvni pritisak i obavlja mali detoks. Osim ovih malih savjeta, pažljivo pročitajte kakvu hranu bi trebalo da konzumirate kako bi na prirodan način održavali jetru zdravom.

Topla voda sa limunom

Odličan način za detoks. Ovo bi trebalo da vam postane rutina, da svakog jutra popijete malo tople vode sa limunom. Ne, nije u pitanju limunada i zato nemojte dodavati šećer ili bilo šta drugo.

Bijeli luk

Dodajte malo bijelog luka pri kuhanju, ili isjeckajte jednu glavicu u porciju salate. Bijeli luk je odličan jer aktivira enzime i jetrin prirodni štit.

Zeleni čaj

On ispira i čisti jetru od toksina, štiti od zakrčenja, a ovaj organ je uz zeleni čaju punoj funkciji.

Avokado

Japanski naučnici su otkrili da avokado sadrži jedinjenja koja jetru štite od oštećenja.

Peršun

Ovo možete dodati skoro svim jelima, a uklanja teške metale čime se znatno olakšava rad jetre.

Kurkuma

Ako za prirodnu detoksikaciju odaberete kurkumu, odlično ste odabrali jer ona ne samo da štiti, već i pospješuje regeneraciju ćelija jetre.

(vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close