Očekuje se neposredna prodaje državne imovine UNIS PSC Vogošća

Javni poziv za dostavljanje ponuda na otvoreni tender za prodaju 64,62 posto dionica državnog kapitala firme “UNIS PSC” d.d. sa p.o. Vogošća, koji je izdala Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo je istakao prije sedam dana, ali se na poziv nijedna firma nije prijavila.

“Na javni poziv, koji je nedavno zatvoren, nije bilo prijavljenih kandidata, tako da je donešena odluka o neuspjelom tenderu, sad još nismo sigurni kako će privatizacija dalje teći. Postoji opet mogućnost tendera, ali neposrednog. Zakon o privatizaciji, odnosno pravilnik o tenderima, kaže ukoliko tender bude neuspješan, da sljedeći metod privatizacije može biti neposredna pogodba. U tom slučaju se sa učesnicima pregovara, iznose se ponude, može se odvijati u više krugova, tako da čija najbolja ponuda bude, taj je pobjednik”, kazala je eKapiji Emina Idrizović iz Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo. Nije nam rekla kad se može očekivati poziv za neposrednu prodaju.

“UNIS PSC” d.d. sa p.o. Vogošća, čija je djelatnost održavanje i popravka motornih vozila je 64,62 % u državnom vlasništvo, 31,40 % je trajni ulog “UNIS” d.d. Sarajevo i 3,98 % dioničko vlasništvo. Ukupna vrijednost državnog kapitala je 4.152.048,00 KM.

A. Š. – ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close