M. Begagić: Obavezni smo zadržati pozitivnu klimu oko reprezentacije u Zenici

Zeničanin Muhamed Begagić (66), prošlogodišnji izbor za predsjednika Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, a zatim i za člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, sasvim razumljivo, doživljava kao krunu svoje sportske karijere. Malo je poznato da je, svojevremeno, bio član mlađih uzrasta Čelika, a 1969. godine položio je i ispit za nogometnog sudiju. Po okončanju sudijske, od1996. sve do prošle godine bio je kontrolor suđenja u Premijer ligi BiH.

– Za mene veliku čast predstavlja izbor u IO NSBiH, koji broji ukupno 15 članova, a ja sam izabran kao jedan od šest predstavnika iz reda Bošnjaka. Shvatam da, kao predstavnik ZDK i grada Zenice, imam povećanu obavezu u IO NS BiH, koju tako i osjećam – kaže Begagić, koji ističe da se te obaveze očituju u nekoliko stvari. Sve su, uglavnom, vezane za državni tim, koji se već godinama i bez obzira ko bio selektor, najprijatnije osjeća na kultnom zeničkom Bilinom polju.

– Moramo zadržati stvorenu pozitivnu klimu oko reprezentacije, po čemu smo poznati i van granica BiH, kao i što bezrezervno prihvatamo sve navijače reprezentacije. Bez obzira odakle dolazili. Moramo osigurati i funkcionisanje Trening centra NSBiH, kojeg su osigurali ova općinska uprava i moji prethodnici u NS ZDK, a koji će uskoro biti završen, te i kompletne nogometne infrastrukture, kako bismo počeli i ostvarivati vrhunske rezultate – ističe Begagić.

Naša riječ

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close