Nogometni savez BiH prisustvovao sastanku čelnika UEFA-e

Predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković jučer su u sjedištu UEFA u Nionu (Nyon) prisustvovali sastanku čelnika UEFA sa predsjednicima i generalnim sekretarima svih evropskih nacionalnih asocijacija.

Na ovom sastanku razgovarano je o amandmanima na Statut FIFA, koji se, pored ostalog odnose na izmjene i dopune bitnih odredbi vezanih za uslove i procedure prijema u članstvo FIFA, strukturu i funkcionisanje pojedinih organa i tijela FIFA  itd. Ovi amandmani će biti razmatrani na redovnom godišnjem FIFA Kongresu, koji će biti održan krajem maja u Mauricijusu.
Prije ovog zajedničkog sastanka predsjednik  Begić i generalni sekretar Baković imali su odvojene susrete sa predsjednikom UEFA Mišelom Platinijem (Michel Platini) i njegovim saradnikom direktorom nacionalnih asocijacija UEFA Teodorom Teodoridisom (Theodore Theodoridis).

Uz čestitke na izboru za prvog čovjeka Saveza, čelnici UEFA su najavili novi susret i dalju potpunu podršku predstojećim reformama i pomoć Savezu kroz razvojne projekte.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close