NK “Tempo Sport” pobjednik turnira za pretpionire

U organizaciji NS FBiH i NS/FS BiH u Sarajevu, na terenima sa umjetnom travom 09. i 10. 06.2014. godine je odigran dvodnevni turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.

Na turniru je učestvovalo preko 150 dječaka iz devet ekipa, koje su bile raspoređene u dvije skupine.

Pobjednik četvrtog po redu turnira pretpionira je NK “Tempo Sport” Zenica, koji je u finalnom susretu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao HŠK “Posušje”.

U susretu za treće mjesto sastali su se FK “Sarajevo” i FK “Sloboda”, a na kraju susreta slavili su pretpioniri Sarajeva, koji su pobijedili vršnjake iz Tuzle rezultatom 1:0.

Specijalni žiri za najboljeg igrača turnira proglasio je Čičkušić Adina iz FK “Sarajevo”, dok je pehar za najboljeg golmana turnira otišao u ruke golmana pobjedničke ekipe Mujezinović Alema. Najbolji strijelac turnira sa tri pogotka je igrač Posušja Galić Vinko.

Po završetku turnira svi timovi učesnici na poklon su dobili nogometne lopte sa kojim će reprezentacija BiH igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a nagrade najboljim uručili su Eldin Baković- generalni sekretar NS FBiH, Fahrudin Junuzović- član Omladinske komisije NS FBiH, Mirza Trbonja- sekretar za takmičenje NS FBiH, Jasmin Mujadinović- komesar za omladinska takmičenja i Anto Miličević- sekretar u NS FBiH.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close