NK “Porječani” prvak ONL Visoko

Utakmicama za treće i prvo mjesto danas je na Gradskom stadionu Luke zvanično završeno takmičenje u okviru Općinske nogometne lige (ONL) Visoko za sezonu 2912/2013.

(Ismar I. – vipromo.ba)

FK “Stari Grad” je pobjedom od 2:1 nad NK “Goduša” završio kao trećeplasirani, dok su u finalu snage odmjerili NK “Porječani” i NK “Zmaj” B. Mahala. Najbolje dvije ekipe u ovoj sezoni ONL-a pružile su dobar i borben nogomet, a u regularnom toku utakmice rezultat je bio izjednačen 2:2.

visoko-onl-visoko3

U izvođenju jedanaesteraca uspješnija je bila ekipa Porječana te su sa 4:1 savladali Zmaj i na taj način osvojili titulu prvaka Općinske nogometne lige Visoko za sezonu 2012/2013.

visoko-onl-visoko1

Sudijski trojac predvođen Mirzom Zubićem dobro je odradio svoj dio posla, brojni gledaoci mogu biti zadovoljni viđenim na terenu, a  ljudi iz Općinskog nogometnog saveza Visoko pobrinuli su se da nakon playoff utakmica i današnji susreti proteknu u najboljem redu.

visoko-onl-visoko4

U svečanom dijelu finala ONL-a upriličena je dodjela pehara, najprije za treće mjesto FK “Stari Grad”, drugo NK “Zmaj B. Mahala”, te pehar za prvaka NK “Porječani”. Pehar je dobio i najbolji strijelac u ovoj sezoni, Amir Alijagić (NK “Porječani”).

visoko-onl-visoko5

visoko-onl-visoko6

visoko-onl-zmaj-b.-mahala

visoko-onl-visoko9

visoko-onl-porjecani

visoko-onl-visoko8

visoko-onl-visoko7

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE NA ViPromo FACEBOOK STRANICI

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close