NK Bosna učestvuje na 18. turniru “Kenan Memija” u Fojnici

Fudbalski klub “Fojnica” organizira svake godine fudbalski turnir, pod nazivom Memorijal “Kenan Memija”, posvećen bivšem igraču ovog kluba, borcu Armije R BiH, dobitniku “Zlatnog ljiljana”, koji je poginuo u novembru 1993. godine.

Ovogodišnji 18. po redu memorijalni turnir igraće se u subotu i nedjelju, 27. i 28. jula 2013. godine i ove godine turnir bi imao međunarodni karakter jer je svoje učešće već potvrdio FK Novi Pazar, koji će učestvovati sa drugom ekipom, pod imenom „Pazar juniors“. Osim njih, na turniru će učestvovati FK Igman Konjic, NK Bosna Visoko i domaćin, FK Fojnica. Prvog dana turnira sastaju se FK Pazar juniors i FK Igman, a u drugom polufinalu igraju NK Bosna i FK Fojnica. Zbog ranijeg početka Premijer lige BiH, prošlogodišnju titulu pobjednika neće braniti NK Travnik, koji je jedan od najuspješnijih učesnika ovog memorijalnog turnira.

Prvog dana turnir bi počeo okupljanjem učesnika turnira na platou ispred stadiona, zatim bi delegacije učesnika turnira posjetile šehidsko mezarje u Fojnici, a između polufinalnih utakmica uslijedilo bi svečano otvaranje turnira. Na kraju prvog dana planirana je zajednička večera za sve učesnike turnira. Drugog dana, između utakmice za 3. mjesto i finalne utakmice biće odigrana revijalna utakmica pionirskih ekipa, između reprezentacije NS SBK/KSB i FK Fojnica, pionirskog prvaka SBK/KSB za sezonu 2012/2013. godinu. Nakon utakmica za plasman bila bi odmah upriličena podjela pehara i ostalih nagrada.

Organizator turnira će obezbjediti veliki prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo za pobjednika turnira, pehare za 2. i 3. mjesto, diplome za sve učesnike turnira te nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana. Pokrovitelj turnira je Općina Fojnica, a veliki broj sponzora je svojim donacijama omogućio organizaciju i igranje ovog najstarijeg nogometnog turnira u Bosni i Hercegovini.

www.magazinplus.eu – Nevres Jemendžić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close