-TopSLIDEBiHPolitika

Nikšić okuplja opoziciju u FBiH, zauzimaju jedinstven stav

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić okuplja u Parlamentu Bosne i Hercegovine zastupnike svih opozicionih stranaka iz FBiH.

Sastanak je počeo u 12 sati, a prisustvuju mu lideri SBB Fahrudin Radončić, predsjednik NIP-a Elmedin Konaković, predsjednik PDA Mirsad Kukić, NB-a Senad Šepić, NS-a Edin Forto, NES-a Nermin Ogreševič, Denis Zvizdić, Zlatko Miletić, Denis Bećirović, Saša Magazinović, Predrag Kojović …

Kako je najavljeno, na sastanku će učestvovati predstavnici opozicionih parlamentarnih stranaka iz Federacije BiH, koji djeluju u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta BiH.

Nikšić je rekao da se sastanak održava s ciljem koordinacije opozicionih stranaka i da iznesu svoje stavove gdje je cilj naglasiti podršku visokom predstavniku u BiH i da se odmah prekinu blokade državnih institucija. 

– Tražimo odmah usvajanje Izbornog zakona, elektronsko glasova, identifikacija birača i video nadzor na biračkim mjestima, pa tek onda da otvorimo priču o mogućim Ustavnih izmjena i Izbornog zakona koje bi bile dublje, kazao je Nikšić.


(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close