Nikolić pisao Izetbegoviću: Samo udruženim snagama možemo pobijediti teškoće

Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je uputio pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću u kojem mu zahvaljuje na zalaganju i doprinosu da Međunarodna donatorska konferencija za otklanjanje posljedica poplava u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini protekne što uspješnije.

(Anadolija)

“Zahvaljujući dobijenim donacijama moći ćemo u narednom periodu da u dobroj mjeri obezbijedimo zadovoljenje elementarnih potreba stanovništva naših dviju zemalja pogođenih poplavama, omogućimo saniranje šteta, pokrenemo obnovu infrastrukture i primijenimo preventivne mjere zaštite od ovakvih i drugih elementarnih nepogoda”, napisao je Nikolić Izetbegoviću.

U pismu Nikolić govori kako “nas je velika zajednička nevolja ujedinila, ali i pokazala da samo udruženim snagama možemo pobijediti teškoće koje su nas snašle. Da se nismo udružili i zajednički nastupili, ne bismo uspjeli da obezbijedimo prisustvo preko 60 zemalja i 23 međunarodne organizacije na donatorskoj konferenciji, niti bismo uspjeli da prikupimo veliku finansijsku pomoć za obnovu naših zemalja pogođenih katastrofalnim poplavama”.

“Zajednički rad Bosne i Hercegovine i Republike Srbije na što boljoj i efikasnijoj pripremi donatorske konferencije pokazao je da se samo u zajedništvu i dobrosusjedskoj saradnji mogu prevazilaziti problemi, postizati dobri rezultati i stvarati uslovi za bolju budućnost naših zemalja i naroda”, stoji u pismu predsjednika Tomislava Nikolića upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close