Many Man Show: UndergroundERI – 16. august

Kao što smo već najavljivali u nekim prošlim govorima o festivalu umjetnosti i kreacije Many Man Show, subota 16. august rezervirana je kao dan D našeg festivala. Tokom cijelog dana svi posjetioci prostora iza Gradskog kina Visoko imat će priliku da uživaju u raznim radionicama, izložbama i predstavama koje spremamo za vas, no i pored svega ovog MMS za vas sprema nezaboravnu subotnju večer na MMS Main stage-u.

Pored Marshall crew-a i DJ Elija, koji su dežurni na afterpartyju subotnje večeri, main event ove godine predstavljaju vis UndergroundERI, relativno mladi sarajevski rock bend.

UndergroundERI su bend koji je nastao u oktobru 2012. godine u sarajevskom „Underground clubu“, po kojem su i dobili ime, a sa ciljem da osvježe sarajevsku klupsku scenu. Nakon sjajnih nastupa po klubovima te plasiranja singla „Džeko je rek'o“, koji je ovu muzičku grupu lansirao u muzičku javnost, ovaj bend bilježi mnogo nastupa, kako po sarajevskim klubovima tako i po međugradskim festivalima, gdje su glavni krivci za nezaboravan provod.

Članovi benda Jugo Emir (gitare), Serhatlić Benjamin (bass, vokal), Obarčanin Admir (klavijature, vokal) Efendić Jasmin (bubnjevi, udaraljke), kazali su u najavi svog nastupa na MMSu da se nadaju da će, kao i ranije kada su nastupali u drugim muzičkim sastavima, imati neizostavnu podršku uvijek budne visočke publike, koja zna cijeniti prave vrijednosti, te su kazali kako su njihovi pređašnji boravci u Visokom uvijek davali nake nezaboravne i očaravajuće uspomene.

Na kraju, u razgovoru sa članovima benda, koji nisu željeli previše da govore o samom nastupu na MMS Main stage-u, odali su malu tajnu kako će EKV i Azra davati poseban šarm njihovoj izvedbi, u kojoj pored obrade ovih grupa posjetioci MMS festivala mogu očekivati svirku prepunu iznenađenja.

Spremite se, MMS dolazi, ostalo je još samo 10 dana. I ne zaboravite da pratite našu facebook stranicu: https://www.facebook.com/many.man.show

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close