NogometPrva liga F BiHSport

Nijaz Kapo novi trener FK Rudar Kakanj

Radna grupa koja je imala zadatak da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima za izbor i imenovanje šefa struke u FK Rudar, završila je posao i između četiri kandidata odlučila se za Nijaza Kapu, jednog od najuspješnijih bivših igrača Rudara i najuspješnijih fudbalskih trenera iz Kaknja. Ovo opredjeljenje prema riječima predsjednika Upravnog odbora kluba Emira Zaimovića utemljeno je na trenerskim rezultatima i na ciljevima koji se žele postići u kratkoročnom i dugoročnom vremenskom periodu.
Sat vremena nakon što je donesena odluka razgovarali smo sa novim trenerom Rudara, kojem ovo nije prvi put da je šef struke u ovom klubu:
– Tek nakon prozivke ću znati sa kojim igračkim kadrom raspolažem. Ja sam trener koji uglavnom računa na 21 igrača i tri golmana. Pošto nisam najbolje upoznat sa tehničkim stanjem opreme i ostalih uvjeta za trening, o terminu prvog treninga odlučit ću nakon tih saznanja, i zato je otvorena mogućnost da ga obavimo ili u subotu ili u nedjelju.
Kapo dalje kaže da su igrači Rudara dobro završili jesenju polusezonu i da poznaje taj igrački kadar. Smatra da mogu još bolje i još više uz adekvatan rad i odgovarajuću podršku. Sa Fudbalskim klubom Mladost, premijerligašem kojeg je kao trener uveo u najbolju bh. nogometnu ligu, Kapo kaže da ima dobre relacije i očekuje korisnu saradnju.
O stručnom radu u seniorskom timu i ostalim selekcijama, novoimenovani šef struke izvršit će dodatne konsultacije i o tome zajedno sa članovima Upravnog odbora donijeti konačne odluke.

(kakanjlive)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close