Nihad Džino prvak i rekorder BiH sa 537 krugova

PRVENSTVO BiH MALOKALIBARSKIM ORUŽJEM

Danas, 14.6.2015.godine, u Tesliću je održano prvo Državno prvenstvo BiH u gađanju malokalibarskim oružjem na 50 metara u disciplinama: MK puška trostav  3 x 40 hitaca, MK puška 60 hitaca ležeći i MK pištolj slobodnog izbora . Nastupilo je 12 strijelaca iz SK “Sarajevo”, SK “Visoko”, SK “Geofon” Teslić, SK “Leotar” Trebinje i SK “Panteri” Bijeljina. Ove discipline su veoma zahtjevne zbog skupog oružja i velikih troškova za nabavku kvalitetne malokalibarske municije. Zbog toga u BiH samo nekoliko klubova ima mogućnost da upražnjavaju ove streljačke discipline i ovo je prvo državno prvenstvo BiH i početak razvoja ovih streljačkih disciplina .

Zbog malog broja prijavljenih takmičara u disciplinama MK puška ( 4 takmičara), njihovi su se rezultati računali kao izborno takmičenje.
U disciplini MK pištolj slobodnog izbora nastupilo je dovoljno strijelaca (8 takmičara iz 4 kluba), pa su  se nastupi računali kao Pojedinačno Prvenstvo BiH.

Streljački klub “Visoko” Visoko nastupio je sa pištoljskom ekipom u sastavu Nihad Džino, Bulut Ramo i Mešanović Belmin.
Izuzetan nastup imao je Nihad Džino koji je postao prvak BiH i postavio rekord BiH sa 537 krugova!  Samo su mu tri kruga nedostajala da ispuni normu za nastup na evropskom prvenstvu MK oružjem, koje se ove godine održava u Mariboru. Solidan nastup imali su i Bulut Ramo i Mešanović Belmin, koji su bili šesti i osmi.
Rezultati MK pištolj slobodnog izbora
1. Džino Nihad    SK “Visoko”                        537 krugova  NDR
2. Petković Siniša SK “Geofon” Teslić           523 kruga
3. Rakić Predrag  SK “Panteri” Bijeljina         513 krugova
                                                             SK “Visoko”

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close